Sanitat prohibeix el consum d’aigua a la urbanització Montealegre de l’Eliana

Salva Torrent: “no he tingut altra obsessió que posar en marxa la planta desnitrificadora”

La Conselleria de Sanitat va informar el passat dimarts, la l’Ajuntament de l’Eliana sobre l’alta concentració de nitrats que s’havia detectat a la xarxa que abasteix a la urbanització Montealegre de la localitat, pel que es van veure obligats a comunicar als veïns afectats sobre les restriccions en el consum d’aigua tant per a cuinar com per a beure.

L’empresa encarregada de la gestió de l’aigua, va procedir a comunicar mitjançant un escrit, als 350 usuaris afectats per la prohibició, ja que la xarxa afectada és la de l’antiga Almaquiva, propietat d’Hidraqua.

El consistori va convocar la junta de portaveus, on es va donar trasllat als representants dels partits polítics amb representació municipal de la problemática i ahir dimecres, es convocava d’urgència la Mesa de l’Aigua, on donar trasllat dels problemes també als representants de les associacions de veïns.

En declaracions als mitjans de comunicació, Salva Torrent, alcalde de la localitat, va explicar quin va ser el procedir des que arriba la notificació però va fer una crida a la calma. “En 10 o 15 dies el consum estarà restablert”, va assegurar Torrent abans de concretar que es connectarà la xarxa pública al pou del dos de maig.

“Realment la solució la coneguem tots, i és la ficada en marxa de la planta desnitrificadora, en què seguim treballant” va assegurar Torrent, que va avançar que hi ha una addenda preparada perquè siga revisada per l’Advocacia de l’Estat.

“Hi ha esperança, des que sóc alcalde no he tingut una altra obsessió que posar en marxa la planta desnitrificadora. Si al final aconseguisc això, per a mi els somnis estaran complits”, va asseverar.

La representant de Compromís per l’Eliana, Isabel Montaner, va recordar que “és una obligació de l’Ajuntament abastir a la població d’aigua potable” i va incidir en què l’Eliana “és l’únic municipi amb una desnitrificadora pública”. Per a Montaner, cal continuar treballant a obrir la planta “quan més prompte possible” i ha anunciat que “aniran de la mà de l’alcalde” perquè l’addenda que s’ha plantejat tinga resultats “molt prompte”.

Des d’Hidraqua, Massimo Marras, va assenyalar que ja han posat en marxa les accions necessàries per a restablir la normalitat a la xarxa i començaran una sèrie d’obres que persistisquen connectar la xarxa pública a aquesta xarxa, amb què baixar així la quantitat de nitrats i tornar a restablir els nivells normals.

Per al representant del PP, Sota Ibáñez, “la problemàtica afecta a Montealegre i una part important de Monte Pilar, ja que la xarxa arriba fins a l’avinguda Generalitat” i recorda que en eixe terme “hi ha tres col·legis i una residència de la tercera edat” pel que estem davant “d’un tema sensible”.

Els populars reclamen que s’informe els veïns i asseguren que “han realitzat batudes d’informació on han comprovat que molts no sabien res de les restriccions”. A més, estan recomanant als afectats “que reclamen el sobrecost en aigua embotellada que estan pagant” per la impossibilitat de consumir la que ix de la seua aixeta.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà