El PP de l’Eliana denuncia retards en la tramitació dels expedients d’obertura de nous comerços

El portaveu adjunt del PP de l’Eliana, Sergio Montaner, ha expressat que la creació d’ocupació en el municipi donant suport el comerç local “serà una prioritat” per a la seua formació i ha lamentat “els retards i l’acumulació d’expedients que sol·liciten obrir nous comerços en el municipi”.

José García

Des del PP de l’Eliana es denuncia que són molts els expedients per a obrir nous comerços que estan frenats, “a l’espera de rebre la llicència ambiental, la llicència d’activitat o la llicència d’obres”. Esta situació es dóna, segons el portaveu adjunt de la formació popular elianera, Sergio Montaner, “principalment, per falta de tècnics i personal adscrit a eixes àrees, ja siga per baixes o per no haver sabut planificar o preveure la importància econòmica dels comerços locals per la economia municipal”.

Montaner afig que “l’equip de govern anteposa la dedicació d’assessors i personal d’altres tasques més polítiques, mentre descuida totalment l’àrea de foment d’ocupació i suport al comerç”. “A l’emprenedor que vol invertir i generar ocupació i activitat a L’Eliana no cal posar-li obstacles, si no una catifa roja”, ha afegit el portaveu adjunt del PP, qui posa com exemple la Llei de Comerç recentment impulsada pel govern autonòmic com alternativa creada per “l’agilització de tràmits administratius” a l’hora de crear noves empreses i comerços.

Des del PP de l’Eliana s’assegura que “un dels pilars fonamental del nostre programa serà fomentar l’ocupació i donar suport al comerç, junt a un major rescolzament a la seguretat ciutadana i les infraestructures bàsiques, de manera que totes els carrers tinguen enllumenat, asfaltat, clavegueram i voreres en perfectes condicions”.

Des de l’equip de govern, el regidor d’Hisenda i Personal de l’Ajuntament de l’Eliana, Pere Inglés, ha manifestat que no comparteix la lectura efectuada des del PP. “La tramitació dels expedients d’obertura de llicència solen tindre una fase de tràmit llarga, però no per falta de personal, sinó per la complexitat del procés en si: participen una sèrie de tècnics especialitzats en diverses matèries i és necessari redactar els informes pertinents en tot moment”.

Segons Inglés, “la fase de cumplimentació administrativa involucra a personal de les administracions local i autonòmica, i que conste que no vull alimentar cap debat partidista o demagògic: simplement assenyale que els terminis vénen marcats per la necessitat d’assegurar-se que es compleixen les normatives vigents, en matèries com seguretat, adaptació a criteris de mobilitat, etc.”.

“Des de l’Ajuntament de l’Eliana estem interessats a agilitar al màxim els tràmits necessaris per a concedir les pertinents llicències, sempre que eixa ‘agilització’ dels tràmits no supose un minvament en els nivells de compliment de la normativa vigent”, ha afegit Inglés.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà