Més de 3.000 estudiants de l’Eliana participen en la ‘MICE al col·le’

IES l'Eliana Camp de Túria

6 centres han celebrat una Mostra de Cinema Educatiu marcada pel covid

La Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) 2020 ha tancat la seua vuitena edició amb la inscripció de 3.285 alumnes de 6 centres educatius de l’Eliana, duplicant la participació de 2019. En concret, han participat 959 estudiants d’Infantil, 1r i 2n Primària, 956 de 3r, 4t, 5é i 6é Primària i 1.367 de Secundària i Batxillerat del CEIP El Garbí, L’Olivera, Monte Alegre, Verge del Carmen, l’IES l’Eliana i el col·legi Helios.

Els centres de la localitat han presentat a concurs un total de 12 curts, realitzats exclusivament per escolars amb temàtiques coeducatives com la inclusió, entre ells dos títols accessibles subtitulats per a persones amb problemes auditius. Els guardonats de l’Eliana han sigut els alumnes de 4 anys d’Infantil del Verge del Carmen pel seu curt ‘Que ve el llop!’ i, també del mateix curs, la pel·lícula ‘Pepe Cacotas’ del CEIP El Garbí.

El festival d’àmbit internacional dirigit a xiquetes, joves, professorat i públic en general, amb pel·lícules realitzades per alumnes dins d’entorns d’aprenentatge ha hagut de reconvertir-se en aquest 2020 en la ‘Mice al col·le’ per les mesures de seguretat i higiene enfront de la covid-19, adaptant el format a la realitat i portant la Mostra als centres educatius, evitant desplaçaments dels alumnes i personal docent fins a les sales preparades per les seus com la de l’Eliana. D’aquesta manera, les projeccions es realitzaran en els centres educatius durant el curs escolar i els estudiants comptaran amb tot el material necessari per a realitzar també activitats al voltant de cada pel·lícula.

La regidora d’Educació, Eva Santafé, ha volgut destacar la implicació dels centres participants en aquesta experiència educativa tan enriquidora i necessària en un any com aquest en el qual no han volgut renunciar a la cultura cinematogràfica i ha felicitat als alumnes que han demostrat un altíssim nivell audiovisual.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà