L’Eliana llança la campanya ‘No és amor si fa mal’ entre la joventut

Es desenvoluparà a l’IES l’Eliana i estarà dirigida a joves de 12 i 13 anys

L’Ajuntament, en col·laboració amb l’IES l’Eliana, està desenvolupant la campanya ‘No és amor si fa mal’ dirigida als joves de la localitat i amb motiu del Dia de Sant Valentí.

Amb l’objectiu de fer reflexionar sobre el vertader sentit de l’estima i desmuntar els mites de l’amor romàntic, el grup de treball de l’institut Desaprén ha organitzat una sèrie de xarrades que impartirà durant els pròxims dies a més de 360 alumnes de 1r i 2n de l’ESO, amb el suport del material que li ha fet lliurament els edils de Joventut, Igualtat i Educació, i que està compost per polseres amb el lema i cartelleria.

No es amor si fa mal l'Eliana

I és que l’11,7% de dones d’entre 16 i 24 anys han patit violència física o sexual per part de les seues parelles i la xifra augmenta fins al 42,6% entre les xiques de 16 i 17 anys que han patit violència psicològica, segons la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere. Darrere d’aquestes dades sembla subjaure la creença que per a aconseguir l’amor vertader cal patir, aguantar i passar-lo malament, que s’ha perpetuat a través de llibres, pel·lícules, sèries, música, i totes les manifestacions de l’art al llarg dels temps.

El regidor de Joventut, Jorge Pérez Comeche, ha agraït a aquest grup estudiantil la seua implicació i els ha animat a fer reflexionar als seus iguals també sobre els nous referents sorgits a través de les xarxes socials i internet “que no són ni sans ni constructius per a la societat que volem”.

Campaña Desaprende IES l'Eliana
Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà