Comerç local, el motor de l'Economia dels pobles

L’Agenda Urbana de l’Eliana tria la restitució del Barranc de Mandor

barrancomando
barrancomando

582 veïns del municipi han participat en la consulta del passat mes de juny

Un total de 582 elianers i elianeres han participat del 23 al 28 de juny en l’elecció dels principals projectes a desenvolupar dins de l’Agenda Urbana Local. Així, la ciutadania ha pogut triar entre les 12 propostes disponibles aquelles que consideraren estratègiques o fins i tot demostratives i centrades en àmbits com la sostenibilitat ambiental, la mobilitat, l’educació o la modernització, entre altres.

Els projectes preseleccionats seran desenvolupats de manera prioritària per l’Ajuntament de l’Eliana. Uns projectes que naixen de les sessions celebrades el mes passat amb l’objectiu de recaptar consideracions de la ciutadania, així com d’associacions, agents econòmics i socials per a planificar el desenvolupament sostenible i establir un pla d’acció local i que ha constat de tres activitats: la marxa exploratòria, el taller de propostes i el mapatge col·lectiu.

La ciutadania ha apostat clarament per la sostenibilitat ambiental, convertint el Pla de renaturalització i restitució del Barranc de Mandor en la proposta més votada amb 239 vots. En segon lloc ha quedat un projecte centrat en l’educació: la creació d’una escoleta municipal amb 155 vots. Els i les votants també han apostat pel Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (107 vots) com un dels principals projectes a desenvolupar dins de l’Agenda Urbana Local.

La resta d’iniciatives preseleccionades han sigut la instal·lació d’un nou centre de formació professional en matèria TIC i innovació, l’elaboració del Pla Municipal de l’Activitat Física i de l’Esport, la creació d’un ecobarri, la redacció del Pla Verd i de la Biodiversitat, l’adquisició d’habitatges privats per a la posada en el mercat de lloguer local, l’elaboració del Pla d’Eficiència Energètica en Instal·lacions Municipals, la creació d’un fòrum d’intercanvi de material ciutadà, l’elaboració del Pla Especial de Directrius de Qualitat Urbana i la implementació del Reglament de la e-Administració.

L’edil de Participació Ciutadana, Jorge Pérez Comeche, ha agraït la bona resposta de la ciutadania davant aquest procés de desenvolupament de l’Agenda Urbana i ha destacat que els més de 1.600 vots rebuts han sigut decisius per a perfilar el futur de l’Eliana.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà