Així avança l’ampliació de la biblioteca de l’Eliana

L’edifici compta ja amb l’estructura de la segona planta

Les nova biblioteca municipal de l’Eliana va prenent forma. Les obres de reforma de l’antic edifici, en les quals l’Ajuntament ha invertit 1.600.000 euros, han completat l’estructura d’ampliació en la segona planta amb prop de 500 metres quadrats, així com la reparació i reforç de l’estructura existent. Un total de 1.665 metres quadrats la principal novetat dels quals serà la creació d’una àrea d’estudi, adequada tant per al treball en grup, com per a l’individual, i dotada de tota mena d’equips informàtics.

L’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, i la regidora de Grans Projectes i Infraestructures, Marta Andrés, han visitat les obres per a conéixer els avanços, entre els quals es troben també l’esglaonat de l’escala d’incendis, les noves obertures en les façanes i el buidatge de murs interiors en la zona infantil perquè resulte un espai diàfan i flexible en el seu ús.

Com a resultat de tot això, ja es pot anar apreciant com quedaran espais com el vestíbul, la sala d’usos múltiples, la nova sala d’estudi, la zona de descans, la infantil i la biblioteca, entre altres, i la seua nova relació amb els espais verds circumdants. També es pot apreciar que l’esperit de l’antic edifici roman en el nou tant en el seu ús com en la seua imatge i, per descomptat, en el caràcter dels espais que el componen.

Les actuacions, que van arrancar el mes de maig passat i tindran una duració d’un any, suposaran la transformació integral i modernització de les instal·lacions, que a més rehabilitarà energèticament l’edifici per a reduir les emissions de CO₂.

Torrent ha recordat que les actuacions seran respectuoses amb les instal·lacions originals construïdes fa 50 anys i que el nou espai serà “un salt de qualitat per als veïns i veïnes de l’Eliana”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà