Un autobús ‘a demanda’ circularà entre les urbanitzacions i el centre de L’Eliana

El servei entrarà en funcionament el 6 de febrer

L’Ajuntament de l’Eliana ha presentat aquest migdia el nou servei de transport flexible a demanda (TAD), que connectarà les diferents zones urbanes amb el centre, amb l’objectiu de garantir l’accessibilitat als equipaments i serveis bàsics del municipi a tota la ciutadania, especialment a aquella que fins ara no tenia accés al transport públic.

El servei, que estarà operat amb autobús adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, entrarà en funcionament el 6 de febrer de forma gratuïta perquè la ciutadania puga provar-lo, això si prèvia reserva del trajecte.

La reserva estarà disponible de dilluns a divendres -excepte festius- entre les 9 i les 19 hores i haurà de realitzar-se amb una antelació mínima de dues hores, ja siga a través de l’app Flexitransport o bé cridant al telèfon 654 116 768 en horari de matí, de 9 a 14 hores. Una vegada feta la sol·licitud, l’usuari rebrà una notificació de confirmació de la seua reserva.

El TAD estarà operatiu a un preu de 0,50 euros per trajecte i, de moment, com a prova pilot durant la qual els veïns podran realitzar suggeriments de millora a través de la web lelianaparticipa.es.

S’han establit quatre parades fixes en el nucli urbà en el Centre de Salut, la biblioteca, l’Ajuntament i el poliesportiu, mentre que les urbanitzacions s’han dividit en tres zones, amb diverses parades i franges horàries: la zona 1 abastarà Montepilar, Montealegre i El Paraíso, la zona 2 Montesol i Entrepins i la zona 3 correspondrà a la colònia del Carmen, Hendaia i El Valle.

L’Ajuntament ha comptat amb l’assessorament de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), que ha dissenyat el trajecte i que s’encarregarà de l’atenció telefònica i de gestionar les peticions de les persones usuàries per a configurar els serveis de cada dia.

A més, el Consistori ha organitzat aquesta vesprada una sessió de formació, a partir de les 18 hores en el Saló de Plens, per a donar a conéixer tots els detalls i l’ús de l’aplicació mòbil, i difondrà en els pròxims dies tríptics informatius i un vídeo tutorial sobre aquest tema.

L’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, ha celebrat la posada en marxa d’aquest servei amb un model pioner en la Comunitat Valenciana que garantirà els drets d’elianers a accedir a equipaments bàsics com la sanitat, el comerç o les zones esportives a través d’una mobilitat eficient, saludable i sostenible.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà