A presó 10 dels 12 membres d’una banda dedicada a cultivar marihuana

La Guàrdia Civil ha desmantellat diferents habitages entre elles una situada a l’Eliana

Ingressen a la presó 10 dels 12 membres d’una banda dedicada al cultiu i tràfic de marihuana que comptava amb cinc habitatges i una explotació agrícola situades a Xiva, l’Eliana, Sagunt i Torrella en les quals es cultivava i elaborava la droga i que estaven fortament vigilades.

La Guàrdia Civil de València ha desmantellat a Xiva un grup dedicat al cultiu i elaboració de drogues i ha detingut a 12 persones com a membres d’aquest.

Les detencions s’han practicat en el marc de l’operació “Greenhad”, la qual s’ha dut a terme dins del pla especial de resposta policial al cultiu i tràfic il·legal de marihuana, segons fonts policials.

L’operació va començar al setembre de 2022 quan els agents van detectar l’existència d’un habitatge de grans dimensions enXiva amb clars indicis de cultiu i elaboració de drogues.

A través dels serveis establits i de les intenses gestions efectuades per la Guàrdia Civil, es va aconseguir identificar a l’habitant de l’habitatge, que va resultar ser un ciutadà albanés que es dedicava a cura del cultiu de la marihuana.

A més, es va tindre coneixement que existia una xarxa d’immobles disposats per al cultiu en diferents localitats de la província de València, on tots eren controlats i dirigits per persones de nacionalitat albanesa.

Amb l’avanç de les investigacions es va poder constatar que el grup havia arrendat un gran nombre de propietats (xalets de grans dimensions amb un desemborsament mensual de fins a 3000 euros), situades en zones residencials de les localitats de Xiva, l’Eliana, Sagunt i Torrella.

També, tenien llogada una extensa explotació agrícola amb diversos hivernacles i naus, que era el major punt d’elaboració.

marihuana

La banda tractava que la seua activitat il·legal no fora detectada pels veïns. A més adoptaven mesures de seguretat per a evitar que altres bandes pogueren assaltar-los.

Aquesta organització criminal comptava amb una jerarquia ben marcada amb repartiment de funcions entre els seus membres. Uns s’encarregaven de garantir la seguretat i altres la cura dels cultius, així com el seu manteniment.

Els cultius es distribuïen per tot l’immoble per a la seua dedicació intensiva al cultiu. Arribaven a modificar-se les estades per a així mantindre les condicions òptimes de temperatura i humitat i instal·laven extractors i filtres per a neutralitzar l’olor.

Així mateix, els agents van descobrir un sofisticat sistema d’enganxament fraudulent a la xarxa elèctrica que alimentava els vastos sistemes d’il·luminació, ventilació i humitat, tots ells de gran potència.

Els agents van realitzar cinc registres domiciliaris i un en una explotació agrícola en les localitats de Xiva, l’Eliana, Sagunt i Torrella, on es va intervindre quasi una tona de marihuana, cinc vehicles, material usat per a les plantacions i més de 14.000 euros en efectiu.

L’operació va culminar amb la detenció d’11 homes i 1 dona, d’edats compreses entre 19 i 45 anys, de nacionalitats albanesa i espanyola pels delictes de pertinença a organització criminal, delicte contra la salut pública (cultiu i tràfic de drogues) i defraudació de fluid elèctric. A més, els agents han pogut esclarir un total de 17 fets delictius.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 4 de Requena i s’ha decretat l’ingrés a la presó provisional de 10 persones.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà