Compromís durà al Congrés dels Diputats la reclamació per la posada en marxa de la planta desnitrificadora d’aigua

La candidata de Compromís a l’alcaldía de L’Eliana Isabel Montaner aprofita la visita del diputat al Congrés Joan Baldoví

La candidata de Compromís a l’alcaldia de l’Eliana, Isabel Montaner, ha sol·licitat al diputat de la seua formació Joan Baldoví durant la seua visita ahir al municipi que realitze una pregunta parlamentària per a ajudar a desbloquejar la situació de la planta desnitrificadora d’aigua. Compromís per l’Eliana recolza l’acord unànime de la Mesa de l’Aigua, signat per l’Ajuntament, tots els partits polítics amb representació al ple, el representant dels treballadors i les associacions de veïns.

La planta desnitrificadora d’aigua de L’Eliana, construïda per l’Estat a través de l’empresa pública Acuamed per produir i abastir d’aigua de qualitat a la població, es troba acabada però  sense servei per la disputa entre dita empresa i l’Ajuntament respecte al repartiment del pagament de les obres.

Després de diferents acords del ple de l’Ajuntament, gestions del govern municipal i inclús reclamacions veïnals a la pròpia Comissió Europea que cofinança l’obra, la situació és insostenible.

Compromís per l’Eliana considera “inacceptable” que una disputa econòmica condicione el subministrament d’aigua de qualitat als ciutadans. La seua portaveu municipal Isabel Montaner recorda “que tant les Directrius Europees com les lleis espanyoles, la Constitució i l’Estatut d’Autonomia, obliguen tant a l’Estat com a la Generalitat i als Ajuntaments a abastir d’aigua potable a la població, sent coresponsables d’això”.

Compromís ha denunciat que els veïns i veïnes de l’Eliana mai deurien haver vist incomplit un sol dia des de la finalització de les obres de la planta, al març de 2011 el seu dret a disposar d’aigua de qualitat.

La formació política ha aprofitat la visita ahir del seu diputat al Congrés Joan Baldoví per entregar-li el recent acord adoptat per unanimitat per tots els partits i associacions de veïns en la “Mesa del Aigua” de l’Eliana, i demanar-li que realitze una pregunta parlamentària per ajudar a desbloquejar la situació.

Compromís recolza aquest acord que “sol•licita a Aquamed que pose en marxa la planta sense que els veïns assumisquen costs improcedents”.

A més a més el grup municipal de Compromís per l’Eliana està també a la espera de que l’alcalde convide, tal i com estableix l’acord de la ‘Mesa’, als quatre eurodiputats valencians de Compromís, PP, PSOE i IU, per a que ajuden davant les institucions europees a defensar els interessos dels veïns del nostre municipi.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà