El Premi de les Lletres de l’Eliana reconeix els escriptors darrere de Carmen Mola

Jorge Díaz, Agustín Martínez i Antonio Mercero van compartir una xarrada amb els lectors

La VII edició del Premi de les Lletres Vila de l’Eliana ha reconegut en aquesta ocasió els escriptors sota el pseudònim de Carmen Mola: Jorge Díaz, Agustín Martínez i Antonio Mercero van rebre el guardó aquest dijous, 11 de gener, que homenatja la seua trajectòria professional de reconegut prestigi.

Prop de 200 persones es van donar cita per a gaudir d’una trobada cultural amb els autors de la ‘La novia gitana’, ‘El inferno’ o el thriller històric ‘La Bestia’, amb el qual es van alçar amb el Premi Planeta 2021. La primera de les seues novel·les, publicada l’any 2018, va inaugurar la sèrie de la inspectora Elena Blanco. Traduïda a més de 18 idiomes i adaptada a la televisió, la sèrie s’ha completat amb altres tres lliuraments: ‘La red púrpura’, ‘La nena’ i ‘Las madres’. Els literats van avançar en l’acte amb els lectors elianers que estan ja treballant en el cinqué lliurament d’aquesta saga, el fenomen més gran de la novel·la negra espanyola dels últims anys.

L’acte va tindre lloc primer a la Sala de Plens, on van ser rebuts per l’alcalde, Salva Torrent, l’edil de Cultura, Eva Santafé i membres del equip de govern, i en el qual després de signar en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament, van poder conéixer el projecte de reforma i ampliació de la Biblioteca. De camí al Centre Sociocultural, els creadors van visitar la Biblioteca provisional on van signar exemplars dels seus llibres i van conéixer als membres del Cub de Lectura Juvenil i posteriorment l’Espai Tarrazona, en el qual molt prompte lluirà el nom de Carmen Mola.

Trobada amb els seus lectors i lectores

Carmen Mola va nàixer a la primavera de 2017 a Madrid quan els seus autors, guionistes de cinema o sèries com ara ‘Hospital Central’, van decidir llançar-se a l’aventura de la creació col·lectiva. L’acte va estar presentat i moderat per Santiago Álvarez, escriptor i codirector del festival literari València Negra. En ell Díaz, Martínez i Mercero, no van dubtar a abordar amb gran agudesa temes de la seua trajectòria i les seues obres com la manera d’escriure a sis mans, la polèmica internacional provocada per l’ús d’un pseudònim femení, el morb que s’amaga darrere de la violència o el reconeixement de l’esclavitud espanyola a Cuba. El públic elianer va poder participar també, intercanviar amb els protagonistes les seues impressions literàries i departir amb ells en la signatura de llibres.

Aquest guardó ha sigut atorgat en anys anteriors a grans autors com Javier Cercas, la desapareguda Almudena Grandes, Juan José Millás, Alicia Giménez Barlett, al valencià Ferran Torrent i a Irene Vallejo.

El primer edil ha fet valdre aquests premis ‘que busquen promocionar la lectura i contribuir a l’enriquiment cultural de la ciutadania elianera’.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà