El projecte del segon institut de la Pobla de Vallbona veu la llum

nuevo instituto la pobla de vallbona

L’obra s’adjudicarà enguany amb un termini de dos anys

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha presentat el que serà el segon institut de la localitat inclòs dins el pla Edificant amb una inversió propera als 15 milions d’euros, finançada íntegrament per la Generalitat Valenciana.

L’obra està previst que s’adjudique a finals de 2023 i dure dos anys. En 2026, si no hi ha cap retard, entrarà en funcionament amb una capacitat per a 800 alumnes.

El nou centre públic tindrà quatre línies d’educació secundària; tres línies de batxiller, l’artístic, humanístic-social i cientifico-tecnològic, i dos línies de cicles formatius amb comerç i màrqueting.

L’institut tindrà una superfície de 12.000 metres quadrats amb un edifici de dos plantes amb accés des de dos carrers en les diferents plantes. Disposarà de cafeteria, sales multiús amb un aforament de 150 persones i un pavelló esportiu amb capacitat i dissenyat per acollir grans esdeveniments.

En el disseny s’ha fet pensant en la sostenibilitat amb un sostre que permetrà la instal·lació de plaques fotovoltaiques. A més, la construcció sense pilars en la zona d’aules facilita la flexibilitat i permetrà la seua modificació futura segons les necessitats en cada moment.

L’alcalde Josep Vicent Garcia ha assenyalat que en 2015, en entrar a governar, van trobar un únic institut ja sobrepassat amb 950 alumnes quan estava autoritzat per a 700. Des d’aleshores es van fer els primers passos per aconseguir un segon institut amb estudis demogràfics per evidenciar la necessitat d’un nou centre i les negociacions amb la Conselleria d’Educació per fer-lo realitat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà