El Camí de l’Assagador reobri al trànsit amb un carril de ciclovianants

cami asagador

Conclouen les obres d’ampliació i millora

Les obres per a l’ampliació i millora del Camí de l’Assagador han conclòs esta setmana i des d’este matí la carretera es troba de nou oberta al trànsit. Els tècnics de l’empresa constructora han retirat les últimes tanques que impedien l’accés a la via durant els treballs realitzats durant els últims cinc mesos.

L’alcalde de la Pobla de Vallbona, Abel Martí, ha acudit al costat de gran part de la corporació municipal per a conéixer de primera mà el resultat dels mesos de treball que han permés que el Camí de l’Assagador siga una via més segura i preparada per a connectar la localitat entre la rotonda de la Vereda Mas de Tous i la futura rotonda de l’encreuament de la CV-375.

“Amb l’obertura al trànsit del Camí de l’Assagador en estes noves condicions, òptimes i preparades per a rebre el trànsit rodat de forma més segura, tant per a vehicles de motor com per a vianants i ciclistes, el nostre municipi fa un pas avant quant a millora de les comunicacions, la qual cosa ens permetrà estar millor connectats amb el nostre entorn i ser més competitius”, ha afirmat Abel Martí.

El Camí de l’Assagador, amb una longitud total de 440 metres, ha passat de tindre una calçada única de 5,50 metres, als actuals 11,60 metres, els quals es distribueixen en dos carrils de 3,30 metres cadascun, dos vorals d’un metre, i un carril de ciclovianants de tres metres d’ample. A més, el nou carril bici, suposa una nova connexió al polígon Cap de l’horta, i separarà als vianants i usuaris del trànsit rodat.

L’enllaç amb la rotonda del Vereda Más de Tous amb el Camí de l’Assagador té gràcies a esta obra un nou traçat geomètric, el qual a més ha sigut repavimentat. D’altra banda, des del consistori s’espera que prompte la Diputació inicie les obres d’una nova rotonda en l’encreuament del Camí de l’Assagador amb la CV-375, amb el que esta via de vital importància passaria a estar completada en tots els seus punts, deixant arrere un lloc conflictiu per al trànsit.

Al costat d’això, està previst un carril bici que connectarà amb l’Eliana des del nucli urbà, completant d’esta manera la circumval·lació de la zona sud del poble i millorant l’actual encreuament de la via en un pas que és competència de la diputació provincial.

Les millores en el tram també inclouen una nova senyalística, la incorporació d’enllumenat públic amb fanals led i la creació d’una nova conducció per a la instal·lació de fibra òptica i càmeres de vigilància, així com a la construcció de murs de contenció per als bancals al llarg de l’ampliació.

“Es tracta d’un pas més al capdavant per a la Pobla de Vallbona, ja que este equip de govern treballarem sense descans per a tirar avant totes les infraestructures que suposen una millora, tant per als veïns, com per a generar un impuls econòmic que ens ajude a transformar al nostre municipi en un lloc més atractiu on viure, i on invertir”, ha conclòs Martí.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà