L’EMSHI avança els treballs per a subministrar aigua a Sant Antoni de Benaixeve

EMSHI san antonio

Procedirà a l’ompliment dels depòsits per a proveir a la localitat després de les proves i anàlisis

L’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI) ha trepitjat l’accelerador durant l’últim mandat per a avançar el màxim possible la posada en servei del subministrament d’aigua potable en alta a Sant Antoni de Benaixeve davant els constants problemes de proveïment que pateix .

L’EMSHI procedirà a l’ompliment dels depòsits d’aigua, després de la realització de les pertinents proves i anàlisis, la qual cosa suposa un avançament de dos mesos enfront del termini previst inicial i sense cap cost addicional per a l’Administració pública.

Elisa Valía, presidenta en funcions de l’EMSHI s’ha mostrat “molt satisfeta i alleujada en haver pogut donar solució a una demanda històrica d’aquesta població i en comprovar que el treball realitzat durant aquests quatre anys ha donat els seus fruits”. Valía ha explicat que la implicació en aquest projecte durant el seu mandat ha sigut “màxima”, ja que “la gravetat que la ciutadania no compte amb aigua de qualitat i patisca corts d’aigua és inqüestionable, l’últim la setmana passada, especialment ara en els mesos més calorosos”.

Per això, “hem posat tots els recursos disponibles al nostre abast per a solucionar el problema de Sant Antoni de Benaixeve amb l’aigua, atés que és evident que la ciutadania ha patit la insuficiència per a cobrir la demanda i el recurs que venia de pous presentava una gran concentració de nitrats”, ha insistit.

Valía ha recordat que l’EMSHI capta aigües superficials, per la qual cosa “aquest projecte també contribueix a reduir la sobreexplotació dels aqüífers, ja que fins a l’actualitat Sant Antoni de Benaixeve es proveïa d’aigües subterrànies”.

A més, ha posat l’accent que “amb l’EMSHI els veïns de la localitat compten amb aigua potable de la màxima qualitat, que arribarà amb pressió i amb capacitat suficient en integrar-se en un sistema modern i eficient amb els més avançats sistemes de control i regulació”.

Tot això, “també té un vessant econòmic i social que no s’ha d’obviar, com és el gran creixement que està experimentant aquesta població. L’EMSHI té capacitat per a satisfer les demandes d’aigua actuals i futures, per la qual cosa l’aigua ja no pot ser un obstacle per al desenvolupament de Sant Antoni de Benaixeve”, ha manifestat.

Qui encara és presidenta de l’EMSHI ha posat l’accent en la inversió de 6,7 milions d’euros que ha suposat aquest projecte i les obres del qual es van iniciar al maig de 2022.

L’aigua potable de l’EMSHI arriba a Sant Antoni de Benaixeve a través d’una gran canonada de fosa dúctil, de diàmetre 400mm i de 6’5 quilòmetres de de llarg que connecta el depòsit d’aigua de Montesano amb el depòsit metropolità amb capacitat de 40.000 m³ situat a Paterna.

La nova conducció va acompanyada d’un nou grup de bombament per a salvar la diferència de cota entre els depòsits citats.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà