Paralitzen les obres de la piscina d’estiu de la Pobla de Vallbona

piscina la pobla de vallbona

El nou equip de govern considera prioritari el col·lector de la zona nord

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha renunciat, de moment, a la nova piscina d’estiu per a atendre altres “prioritats”, com són els col·lectors de la zona nord del municipi. El nou equip de govern -PP, CUPO i Centrats- ha decidit aparcar el projecte heretat de l’anterior executiu encapçalat per Compromís i les obres del qual es van posar en marxa just abans de les eleccions del 28M.

La paralització del projecte de la piscina respon, segons han manifestat fonts municipals, a una qüestió de “prioritats” del nou govern. “Existeix un projecte ja en marxa per part de EPSAR, que abasta gran part dels col·lectors necessaris en la zona nord. No obstant això, el projecte que cobreix la zona entre la prolongació del col·lector general de clavegueram, des de l’últim pou de registre situat a 70 metres de la intersecció de la carretera de la Casa Blanca amb el Cordel de Llíria a Bétera fins a donar servei a les urbanitzacions de de Pouet i Aljubs, situades al nord del municipi té un cost de 650.000 euros i cobrirà necessitats bàsiques dels veïns de les urbanitzacions citades. Per això es va considerar que era prioritari escometre aquest projecte i, degut la proximitat del pressupost i al fet que es considera que el projecte de la piscina, encara sense iniciar, és menys urgent per a l’interés general de la ciutadania, s’ha pres la decisió de paralitzar aquest projecte amb la finalitat de dur a terme el del nou col·lector”.

Segons els actuals gestors, l’anterior equip de govern no havia previst el finançament necessari per a culminar el projecte del col·lector de la zona nord, per la qual cosa, “aquest nou equip de govern, ha decidit prendre les mesures necessàries perquè el projecte tire avant, cobrint una necessitat bàsica, ja que en l’actualitat no s’estan depurant les aigües residuals com a marca la Unió Europea”.

Desde Compromís han criticat al ple municipal la paralització de les obres del projecte impulsat per l’anterior equip de govern liderat per Compromís, del qual el l’actual regidor d’Urbanisme, Juan Aguilar, tambè en formava part.

Aguilar ha insistit que “es tracta d’una decisió que obeeix a una prioritat marcada per aquest nou govern. Hem analitzat les necessitats més importants i urgents i vam entendre que dotar d’aquests nous col·lectors, tan necessaris per a molts veïns de la zona nord, era una cosa que s’havia de fer amb urgència, per a això necessitàvem aconseguir dotar-ho d’una partida pressupostària que l’anterior govern de Compromís i PSOE no havia previst”.

“El nou col·lector suposarà un pas important per a poder urbanitzar de manera adequada la zona nord, mentre que l’espai en el qual estava prevista la piscina, tindrà resposta a través d’una alternativa adequada a l’entorn en el qual es troba, per la qual cosa els veïns de totes dues zones eixiran beneficiats d’aquesta decisió”.

Per la seua banda, l’exalcalde i actua portaveu de Compromís, Josep Vicent Garcia, li ha recordat que la construcció de la piscina “formava part del pacte que el seu grup va signar la legislatura anterior i que Aguilar, mentre va ser regidor de l’anterior govern sempre s’havia mostrat d’acord amb la necessitat d’una nova piscina, votant a favor tant del projecte com dels plecs de la contractació, tal com reflecteixen les actes de la Junta de Govern”.

Garcia ha insistit que ”la piscina d’estiu és una necessitat per a una gran part dels nostres veïnsque no tenen la sort de tindre piscina privada”. “Vivim en una zona d’estius llargs i calorosos que poden arribar a fer-se molt durs per a les famílies”, ha afegit.

Des de l’anterior govern liderat per Compromís s’havia buscat finançament i s’havia redactat el projecte, amb àmplies zones verdes que poguera convertir-se en un lloc de reunió per als joves i les famílies i permetera l’accés autònom a persones amb mobilitat reduïda i a persones majors.

Per al portaveu de Compromís, ”l’actual piscina gestionada per una empresa privada no respon a les necessitats dels poblans. No té zones d’ombra, ni zones verdes i
no es pot entrar menjar ni beguda de fora i el seu preu és excessiu. El veïnat ha reiterat la necessitat d’un espai agradable, fresc i assequible per passar els dies d’estiu com el que ara es tira enrere, que posava remei a tots estos problemes”.

Garcia recordat, a través d’un comunicat, que el PP, “quan estava a l’oposició, va criticar en diferents mitjans el retard de les obres de la piscina que ara ha paralitzat amb la connivència de CUPO i Centrats, tirant per cara al govern de Compromís que la demora en la construcció l’anaven a pagar els veïns que no la podrien disfrutar en l’estiu més calorós en anys”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà