Riba-roja executarà 340 projectes a càrrec del Pla de Contractació

obras

Entre ells la Casa de l’Advocat i el Centre de Seguretat

El Pla de Contractació pública de Riba-roja previst per a 2024 preveu l’execució de fins a 340 projectes i iniciatives per un valor de 35’9 milions d’euros. El pla de contractació de Riba-rojas’ha aprovat amb els vots de l’equip de govern del PSPV i de Compromís, mentre que EU-Podem, Vox i el PP es van abstindre.

El Pla de Contractació pública de la localitat recull la totalitat dels projectes que es duran a terme al llarg del present exercici, principalment, si bé alguns d’ells es podran prolongar durant els anys esdevenidors en aquesta legislatura, en funció de la complexitat en l’execució dels mateixos i de les característiques intrínseques d’aquests, d’acord amb els paràmetres aprovats en el ple municipal.

L’equip de govern de Riba-roja ha previst, a més, l’aplicació d’Objectius de Desenvolupament Sostenible d’acord amb l’Agenda 2030 impulsada per les Nacions Unides, entre ells els 17 objectius més importants com a Salut i Benestar; Ciutats i Comunitats Sostenibles; Indústria, Innovació i Infraestructura; Educació de Qualitat; Treball Decent i Creixement Sostenible; i Igualtat de Gènere, entre altres.

El Pla de Contractació contempla obres i serveis corresponents als diferents departaments i àrees municipals que s’executaran durant els pròxims mesos. Entre els projectes de major envergadura destaquen alguns com el contracte de recollida dels residus sòlids, poda i voluminosos per un muntant global de 11’5 milions d’euros i uns objectius sostenibles sobre Ciutats i Comunitats Sostenibles.

Uns altres dels projectes previstos en el Pla de Contractació 2024 són les obres en la coneguda Casa de l’Advocat amb una inversió de 1’2 milions corresponents a l’àrea d’Obres Públiques. A aquestes obres cal afegir altres per valor de 4’6 milions en la reforma de la parcel·la de 5.000 metres quadrats on se situarà la Policia Local, Protecció Civil i Bombers Forestals.

Entre les previsions d’enguany i esdevenidors destaquen altres projectes els 5’5 milions d’euros destinats a la licitació de les obres del denominat accés de Godelleta, en l’àrea del Mes de Baló que permetrà millorar les comunicacions i la fluïdesa en les carreteres, especialment la seua connexió amb la Nacional III. Aquest projecte s’emmarca en una de les prioritats de l’àrea d’Urbanisme.

El Pla de Contractació es completa amb altres actuacions, com el cas dels 3’1 milions d’euros per a millorar el servei de neteja de vials, manteniment i neteja de zones verdes dels polígons industrials del terme municipal. Altres serveis són 450.000 euros en les tasques de senyalització viària o els 600.000 euros més destinats a les labors de jardineria en els espais públics.

L’àrea d’Urbanisme serà una de les quals aglutinaran un major volum inversor en actuacions com les obres Vella 6 amb una partida de 1’8 milions d’euros previstos o 1 milió d’euros corresponent a les obres en Casc 5, entre altres. Destaquen, a més, els 600.000 euros que les arques municipals destinaran en les instal·lacions del futur centre de formació.

L’alcalde Robert Raga ha destacat “el caràcter ambiciós i innovador que suposa aquest pla de contractació per a les millores necessàries en la localitat i per a l’impuls d’aquells programes i plans que es duran a terme durant els pròxims anys; cal destacar l’enorme esforç i dedicació que han aportat tots els departaments públics per a configurar les prioritats durant aquesta legislatura”.









Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà