104 propostes als pressupostos participatius

Els majors de 16 anys empadronats a la Pobla de Vallbona votaran entre el 21 i el 24 de març 

Millorar l’accessibilitat, la il·luminació, fer parcs per als gossos o l’asfaltatge dels carrers són algunes de les principals peticions dels veïns de la Pobla de Vallbona als primers pressupostos participatius. L’Ajuntament ha destinat una partida de 132.000 que els veïns podran decidir a què es destinen.

El passat diumenge es tancà la primera fase de la consulta ciutadana d’inversions participatives que ha posat en marxa l’Ajuntament en el qual s’han rebut 104 propostes per part dels veïns i el teixit associatiu de la localitat.

Al llarg de la setmana l’equip tècnic de l’Ajuntament analitzarà totes les propostes presentades per comprovar si són inversions de competència municipal i la seua viabilitat tècnica. A partir les 27 de febrer i fins al 16 de març s’obrirà una fase de debat en què els veïns podran presentar les seues propostes.

Entre el 21 i el 24 de març s’establix el període de votació que serà presencial i per internet. Hi podran participar els majors de 16 anys empadronats al municipi.

El procés es va encetar el 30 de gener i ha permés la participació tant de manera telemàtica, a través del portal de participació, com presencial.

Totes estes propostes es poden consultar en la pàgina web participacio.lapobladevallbona.es on apareixen etiquetades i catalogades per les diferents zones.

El regidor de participació ciutadana, Javier Descalzo, ha explicat que «es tracta de la primera vegada que l’Ajuntament dóna veu als veïns per a decidir a què es destinen les inversions. Hem rebut una resposta molt positiva tant en la participació en les diferents reunions de zona que s’han realitzat com en el nombre de propostes rebudes. Es nota que la gent tenia ganes que l’escoltaren i que s’atenguera a les necessitats reals que plantegen».

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.