La música de Llíria és reconeguda per la Federació de Societats Musicals

L’Ajuntament rep un dels Premis Euterpe pel foment de la cultura musical en el municipi

Aprofitant la festivitat de Santa Cecília, patrona dels músics, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) va celebrar el passat 22 de novembre en el Palau de la Generalitat l’acte d’entrega dels seus Premis Euterpe. Enguany, un dels guardons ha sigut per a l’Ajuntament de Llíria. L’alcalde, Manolo Civera, arreplegava de mans del President de la Generalitat, Ximo Puig, un guardó en la categoria d’institució o empresa pública o privada, pel qual es reconeix l’esforç del Consistori a favor de la música.

En concret, el premi reconeix la contribució històrica de l’Ajuntament de Llíria en el foment de les seues bandes i orquestres de la localitat, el recolzament als milers de músics edetans que triomfen per tot el món i a la cultura musical valenciana.

Segons Manolo Civera, “es reconeix una labor històrica que ha permès situar a Llíria en el mapa musical internacional durant dècades, un fet que, com reconeix la Federació, ha contribuït decisivament en la promoció musical de la Comunitat fora de les nostres fronteres”.

El president Ximo Puig va felicitar a Llíria per la seua contribució al patrimoni cultural valencià i va aprofitar l’acte per a declarar que està en procés de tramitació convertir les societats musicals valencianes en Bé d’Interès Cultural (BIC) per part de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà