Llíria signa quatre anys de col·laboració amb el Grup de Danses El Tossal

tossal lliria 2

L’acord reconeix la labor del grup en la preservació de la cultura edetana i formalitza la promoció d’activitats durant tot l’any

L’Ajuntament de Llíria i el Grup de Danses i Rondalla El Tossal de Llíria han signat recentment un conveni de col·laboració de quatre anys de duració. D’esta forma, el Consistori reconeix la important contribució cultural del grup a la localitat durant els darrers anys. L’alcalde de Llíria, Manolo Civera, i la presidenta de l’agrupació, Inmaculada Riera, varen ser els encarregats de signar conveni, similar als ja subscrits amb altres societats musicals edetanes.

En ell, s’estableix que l’Ajuntament i l’associació desenvoluparan un programa conjunt d’actuacions en els principals actes festius, culturals i tradicionals que se celebren en la localitat. A més, el grup es compromet a fomentar la seua escola de ball en l’àmbit local i especialment en els centres educatius, a organitzar tallers i actuacions de recuperació d’indumentària, nadales en valencià i el ball popular “La Jota de Llíria”. El conveni també contempla ajudes econòmiques per al grup, que parteixen dels 6.000 euros per a enguany fins als 9.000 que rebran en 2020.

L’alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha afirmat que esta signatura “contribueix, dins de la programació cultural municipal, a la preservació de la cultura popular edetana i la transmissió a les futures generacions de les nostres cançons, música, indumentària i balls tradicionals”. A més, ha agraït a l’agrupació “que treballa en la recuperació i difusió d’este folklore tradicional, una herència cultural dels nostres avantpassats que en ocasions havíem perdut o podia desaparèixer”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà