La Biblioteca Municipal de Llíria incrementa en un 30% el seu nombre d’usuaris

El regidor de Cultura i Educació, Salvador Oliver, ha presentat la memòria de l’any 2010 de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Llíria, on les dades confirmen un increment del 30% del nombre d’usuaris en sala, augmentant en prop de 10.000.

Pau Tineo

Sobre estes xifres, el regidor de Cultura i Educació ha comentat que al 2011 “podrien créixer encara molt més, amb la reobertura de l’Agència de Lectura situada en l’Espai Jove, les obres d’ampliació i reforma de la qual estan a punt de finalitzar”.

“En alguns mesos, amb horari especial pels exàmens, l’augment ha sigut molt significatiu, per la qual cosa ens estem plantejant reforçar amb més hores este servici que va posar en marxa l’actual equip de Govern”, ha afegit Oliver.

D’altra banda,  cal assenyalar que el fons bibliogràfic de la Xarxa de Biblioteques Municipals supera ja les 40.000 referències i s’ha creat una secció especialitzada en música impresa per a donar servici als alumnes del Conservatori de Llíria.

Activitats de la Biblioteca
La memòria repassa també les activitats per a públic adult dutes a terme el 2010, com el ja tradicional ‘Café i Contes’ o el ‘Club de Lectura’ ja existent, i que ara afegirà la secció de novel·la històrica. A més, s’han iniciat altres activitats com la presentació de llibres a la ‘Biblioteca l’Almodí’ i el ‘BookCrossing’ en la zona habilitada per a deixar llibres que arrepleguen altres lectors que després faran el mateix.

Igualment, més de 1.500 xiquets han participat en les activitats d’animació a la lectura ‘L’hora del conte’ i ‘Bon dia Biblioteca’. De la mateixa manera, el 2010 es va posar en marxa una altra iniciativa per a escolars, ‘Menuts lectors, grans històries’.

Finalment, l’edil de  Cultura i Educació ha destacat que “el 83% de les subvencions que rep la Xarxa Municipal de Biblioteques de Llíria provenen de les administracions públiques valencianes, entre les que cal destacar el conveni per al manteniment de la biblioteca intercultural, i el 13% restant del Ministeri de Cultura”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà