Els afonaments al barri de Mura eleven el to de les crítiques entre PP, PSOE i ‘Coalició Compromís’

S’han registrat uns afonaments a alguns carrers del barri de Mura, fet que està elevant el to de les crítiques cap a allò que qualifiquen com “falta d’acció” per part de l’equip de govern en este assumpte. Els actuals dirigents asseguren que seran ferms amb els promotors.

José García

Des del departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Llíria s’ha informat que ja el 28 d’octubre de 2010 es va ordenar a l’Agrupació d’Interés Urbanístic Rascanya UE-7 que reparara totes la deficiències assenyalades en els informes dels tècnics municipals. A més, se li requeria a aportar un informe tècnic exhaustiu per part de la direcció facultativa que acredite que les obres d’urbanització reunixen les condicions d’estabilitat i seguretat necessàries.

En el mateix decret, el consistori denegava la devolució de l’aval a la promotora i se li advertia que en cas d’incompliment d’allò que s’ha ordenat es procediria per execució subsidiària a la reparació dels desperfectes a càrrec de l’aval depositat en l’Ajuntament.   

L’equip de govern s’assegura que l’AIU va comunicar al Consistori, el passat 1 de de desembre, que procediria a la realització de les obres pertinents per a arreglar els afonaments, però fins al moment només hi ha actuat en les voreres, quedant pendent la intervenció en la calçada que li va ser també demandada. Per això, l’Ajuntament de Llíria tornarà a requerir al promotor que execute, per complet i amb la major rapidesa, els treballs de reparació.  

A les files del PSPV-PSOE, la resposta ha sigut comedida: membres d’eixa formació han visitat l’enfonsament de la calçada en el creuament del carrer Rascanya, en el barri de Mura i els despreniments de l’asfalt en la zona dels voltants. Després han fet saber a la comisió d’Urbanisme el seu pareixer al respecte i han manifestat que deuen trobar-se solucions a este problema, per abordar després les posibles responsabilitats derivades d’una mala urbanització.

A la formació ‘Coalició Compromís’ de Llíria el to de les crítiques ha sigut major, despres d’haver-se fet resò de les queixes dels veïns de la zona. Fonts d’este grup polític recorden que “este PAI va ser executat en la passada legislatura amb molts problemes, “ja que les obres es varen prolongar quasi un any més del període previst però l’equip de govern va fer la vista grossa i va permetre la demora sense demanar cap responsabilitat al promotor”.

Segons apunta el candidat d’esta formació a l’alcaldia de Llíria, Paco García, “ara s’ha vist que l’execució ha sigut un desastre  i són els veïns els que estan pagant una vegada mes les conseqüències”. “Cal recordar, que la demora en l’entrega d’esta PAI va fer que molts veïns estigueren entrampats amb hipoteques i no pogueren accedir a les seues vivendes per no haver-se finalitzat les obres d’urbanització de la zona a temps”.

‘Coalició Compromís’ també ha assenyalat que alguns veïns han traslladat als seus representats polítics la seua preocupació davant de l’enfonsament de les calçades i el que això pot ocasionar a les vivendes limítrofs, “ja que en el mateix lloc, fa uns 15 anys es va desplomar tot un edifici de vivendes de manera sobtada sense causar cap víctima afortunadament”.

Paco García ha demanat a l’edil d’urbanisme que es faça “un estudi amb cates en tota el sector i que es comprove la qualitat de les obres executades, en previsió que no es tornen a repetir enfonsaments com els que s’han generat en estos moments”.

 

1 Comment

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.