Alumnes de l’IES Laurona presenten un projecte que analitza els nivells de contaminació

instituto laurona camp de turia

L’Ajuntament de Llíria ha donat suport a esta iniciativa

Ca la Vila ha acollit la presentació del projecte mediambiental ‘Diversitat d’ecosistemes, diversitat de problemes mediambientals, diversitat de solucions’, elaborat per l’alumnat de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de segon de Batxillerat de l’IES Laurona amb el suport de l’Àrea de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Llíria.

Després de l’anàlisi de les dades recollides, el projecte ha determinat que Llíria registra uns nivells baixos de contaminants en l’aigua, l’aire i el so. A més, l’alumnat participant ha realitzat sessions pràctiques en què han après com i on s’han d’ubicar i col·locar les caixes niu o quines són les tècniques adequades per instal·lar els dosímetres per tal de mesurar l’oxigen, el nitrogen i l’ozó de la troposfera.

Segons la regidora de Sostenibilitat, Elena Jiménez, l’experiència ha sigut “positiva perquè, a més de conèixer l’estat de l’aire i l’aigua en diversos indrets, hem pogut col·laborar en obrir un espai de treball i conscienciació mediambiental a través de l’aprenentatge pràctic”.

L’estudi ha comptat també amb la implicació del projecte ‘Veolo Iniciativa Social’ que fomenta l’estímul i el compromís de la societat per millorar la qualitat de l’aire, aportant aparells de mesurar.

“Des de les institucions, hem de continuar fent accions per conscienciar a joves i majors per conservar els nostres valors naturals i l’entorn en el que vivim, tant siga al nucli urbà, urbanitzacions o espais naturals, amb experiències pràctiques i didàctiques”, ha conclòs l’edila.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà