La ‘Coalició Compromís’ reclama que es mantinguen els serveis de la línea de Metro a Llíria

El Camp de Túria
Des de la ‘Coalició Compromís’ es critica els retalls que s’han anunciat des de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i que, segons denuncien des d’esta formació opositora, “suposen l’eliminació de freqüències i trajectes, tot i que anualment està augmentant la xifra de viatgers”.

José García

FGV ha anunciat una reducció, aplicada ja al mes de febrer, en la freqüència del metros que tenen com a destinació l’Alcúdia, Vilanova de Castelló, Picassent, Paterna, Rafelbunyol… i també Llíria, fet que suposa un problema per els usuaris d’este mitjà de transport públic.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García, “hi ha un estudi que compara les freqüències que se suprimeixen, del què es desprèn que hi ha una reducció del 40% del total diari, passant de vint intervals al dia cada 15 minuts a sols dotze”. Considera García que esta sustitució es “injustificable”, perquè “després de les millores establertes a la xarxa i en les freqüències es constatava un increment en l’ús del metro segons estadístiques de FGV; així què en absolut es justifiquen les retallades que consisteixen a retirar vuit combois durant la major part del dia”.

“Amb la retallada aplicada per FGV, les freqüències de 15 minuts solament es mantenen entre les 7 i les 9 del matí, amb una reducció de dos trens a la franja de migdia, mentre que s’eliminen totalment les que hi havia entre les 18 i les 20 hores, que és l’horari de tornada de treballadors i estudiants que ja solament disposaran de freqüències cada mitja hora fins a la finalització del servei”, afig el portaveu edetà de la ‘Coalició Compromís’.

“A la nostra formació política considerem que la decisió de reduir la quantitat de freqüències és irracional i només demostren que el PP està arremetent contra els que menys recursos tenen. Davant això, nosaltres estem presentant a tots el municipis afectats una moció per reclamar a FGV i a la la Conselleria d’Infraestructures i Transports al restabliment del servei que vènia prestant en la Línia alhora que es done compliment del Pla de millores previst en esta línea ferroviària de la Generalitat Valenciana”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà