Coalició Compromís torna a criticar el Consorci València Interior, després de la nova pujada de la taxa de tractament de fem

El Camp de Túria
El portaveu comarcal de la Coalició Compromís, Paco Garcia, ha tornat a criticar al Consorci València Interior (CVI), l’ent encarregat de gestionar el tractament i reciclatge dels fems de 5 comarques de la nostra provincia (incloent el Camp de Túria). “Un any més, puja la quantitat a pagar i, a més, este increment es produeix tot i la reducció de la quantitat de fem que es tracta a la planta de Caudete de las Fuentes”.

José García

Any rere any, des de la Coalició Compromís s’eleven les mateixes critiques cap el CVI: “Puja el rebut del tractament dels residus urbans i falta transparència en la gestió d’este ent”, es el mantra de Paco García (portaveu comarcal d’esta formació al Camp de Túria).

Garcia considera justificades les critiques que es fan des de la Coalició Compromís: “No ens inventem les xifres, basem les nostres acusacions en les que publica el propi Consorci. A l’any 2008, a Llíria es pagaven uns 43 euros; ara, en 2013, es van a pagar 99,94 euros. És més del doble i no hi ha debat posible al respecte”.

El portaveu comarcal de la Coalició Compromís diu que la darrera pujada “no té explicació possible: “Cada anys es redueix la quantitat de residus que deuen tractar-se: en el cas de Llíria han entrat en la Planta de Tractament 10.316 tones en 2011; 8.520 en 2012; i la tendència és a la baixa en 2013, però enguany torna a pujar el rebut: de 92,95 euros es passa a 99,94 euros”.

“El lema del CVI és ‘qui més recicla, menys paga’; no obstant això, a Llíria cada any es paga més, tot i que la quantitat de fem que cal tractar es cada vegada més baixa”, critica García, qui recorda que “se li va prometre al municipi de Llíria que no pagaría ni un càntim, pel fet d’acollit una Planta de Valorització i Tractament, fet que tampoc s’ha complot”.

Garcia afig, a més, que estes pujades en el rebut “són també significatives a altes poblacions del Camp de Túria: a l’Eliana, per exemple, l’increment del rebut serà en 2013 de quasi un 21% respecte a la de l’any anterior, i a Casinos la pujada será també quasi un 15% respecte a l’any 2012”.

1 comentari

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà