El LLUMFest de Llíria s’uneix a EdetArts per a commemorar el Dia de la Música

LLUM fest

Oferirà concerts del 18 a de juny al 16 de juliol en diferents enclavaments de la ciutat

Amb motiu del 21 de juny, Dia Europeu de la Música (Fête de la Musique), torna el ‘Llíria Universal Music. LLUM Fest’, el festival de músiques del món organitzat per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Llíria. Aquesta quarta edició, amb la temàtica de ‘The Americas’, estarà dedicada a les músiques de tot el continent americà, des del Canadà fins al Brasil, passant pels Estats Units i les illes del Carib de Cuba i Jamaica.

El regidor de Turisme, Paco García, acompanyat pel de Foment Econòmic Paco Gorrea i el tècnic de Turisme Llíria Vicent Sesé, han donat a conéixer hui la programació de concerts d’aquest esdeveniment que es desenvoluparà del 18 de juny al 16 de juliol. García ha volgut destacar que “els espectacles musicals s’oferiran en diferents enclavaments de la ciutat per a promocionar el nostre patrimoni històric i contribuir a la dinamització comercial del municipi amb actuacions tant en la ‘Fira A mos redó” com en altres espais públics del centre urbà. D’aquesta manera, continuem fent de la música un dels nostres majors atractius turístics”.

El programa compta amb set concerts en els escenaris que ocuparan llocs emblemàtics de Llíria com el teatre de la Va unir Musical, les Termes romanes de Mura o les places Major i de Partidors.

A més, el regidor de Turisme ha manifestat que “Llíria, com a Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO, continua apostant per la col·laboració internacional en aquesta mena d’iniciatives, amb la participació d’intèrprets i formacions de tot el món”.
Així, Turisme Llíria i l’entitat canadenca Culture Path han unit els seus projectes, LLUMFest i EdetArts, per a crear aquesta programació que compta amb el patrocini de Turisme Comunitat Valenciana a través de la marca “Mediterranew Musix”, i la col·laboració de l’Institut Canari de Desenvolupament Cultural Canàries Crega i de l’àrea de Foment Econòmic de l’Ajuntament de Llíria, així com la participació d’artistes vinculats a Ciutats Creatives de la UNESCO com Llíria, Bilbao, Barcelona, Londres, l’Havana i Kingston.

LLUM Fest & EdetArts 2022 arrancarà el dissabte 18 de juny amb el concert de Chicago Consort&Música Primerenca en el teatre de la La Unió Musical. Una experiència musical per a instruments de corda que provoca la trobada d’artistes d’Illinois i de Llíria sobre un mateix escenari.

El festival continuarà el següent cap de setmana en les Termes romanes de Mura. El divendres 24 de juny serà el moment de dues bandes estatunidenques: Max Headroom, tocant pop ‘ochentero’, i The Inevitables (Utah), fent el propi amb el seu estil neo-swing. El dia 25 serà el torn d’un dels músics de Llíria amb més internacional, el trompetista Rubén Simeó i el seu quartet de fusió musical.
Per als dos primers dies de juliol estan programats dos concerts més en les Termes de Mura. D’una banda, el divendres 1, Gafieira Miúda, agrupació *brasilera resident a Barcelona amb un estil musical pròpiament carioca. I per un altre, l’endemà actuarà Joshua Edelman Trio&Sons, una banda dirigida pel pianista de jazz nascut a Manhattan i resident a Bilbao que manté una relació molt especial amb Llíria.

El dissabte 9 de juliol el festival es desplaça a l’escenari de la plaça Major on compartirà espai amb la fira gastronòmica “A Mos Redó”. Serà el moment de Virgínia Guantanamera, cantant cubana, resident a l’illa de Tenerife, tres vegades guanyadora del prestigiós premi Cubadisco.

Finalment, el cap de setmana del 15 i 16 de juliol, els concerts es realitzaran en la plaça de Partidors. El divendres, la banda de Mad Ploma and Friends, d’aquest cantant congolés establit a Llíria, oferirà un tribut al jamaicà i gran referent del reggae, Bob Marley. El festival es tancarà el dissabte amb Calgary Fiddlers, agrupació canadenca que practica el més pur estil country i western nord-americà.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà