El PP critica que el nou jutjat de Llíria entre en funcionament en barracons

reme mazzolari

Insta al PSOE i Compromís-MOVE a oferir a Justícia unes instal·lacions dignes

La portaveu del PP en l’Ajuntament de Llíria i candidata a l’alcaldia, Reme Mazzolari, ha criticat que el nou jutjat número 8 entre en funcionament en barracons i ha instat el Govern del PSOE i Compromís-MOVE a oferir a la Conselleria de Justícia unes instal·lacions dignes.

Mazzolari s’ha pronunciat en estos termes després de visitar junt el senador Fernando De Rosa i el delegat sindical de CSIF, Bruno Antuña, el nou jutjat situat en uns mòduls prefabricats, al costat de l’edifici Multiusos.

La dirigent popular ha titllat de “improvisada” la gestió de la consellera Gabriela Bravo, ja que coneixia la posada en marxa del nou jutjat al gener i la seua solució ha sigut un “empastre”.

Durant la visita als barracons que alberguen el jutjat número 8 s’ha comprovat la deficient situació en la qual es troben els treballadors i usuaris d’aquest servei públic, ja que careix de sanitaris, d’arc de seguretat, sala d’espera, així com de calabossos. A més, la connexió d’Internet és lenta, la qual cosa alenteix la labor dels treballadors.

Local en condicions

La portaveu popular ha defensat que “el Consistori oferisca el local de titularitat municipal situat en l’avinguda del Furs per a la instal·lació dels actuals jutjats números 6, 7 i 8, fins que finalitzen les obres del nou Palacio de Justícia” i ha afegit que “els jutjats 6 i 7 no compten amb les mesures de prevenció i seguretat,tal com ha manifestat Inspecció de Treball en el seu informe després de la denúncia de CSIF”.

El senador Fernando De Rosa ha defensat una justícia amb “més i millors mitjans no sols humans sinó també materials davant la saturació de treball i falta de recursos”. En este sentit, ha qualificat de “vergonya” la situació del jutjat número 8 de Llíria, perquè “instal·lar barracons no és la solució, sinó que ve a evidenciar que per al PSOE i Compromís la justícia no és una prioritat”.

Retards en el Palau de Justícia

El senador ha lamentat el retard de les obres del Palau de Justícia per la inacció de l’Executiu de Puig, ja que esta infraestructura va ser projectada pel PP i després de huit anys encara segueix sense ser una realitat. “És inacceptable que un jutjat funcione en unes instal·lacions tan precàries com les que hem visitat, és una temeritat que la conselleria de Gabriela Bravo no proporcione els mitjans necessaris per a garantir un servei de qualitat”, ha conclòs.

El delegat sindical de CSIF, Bruno Antuña, ha remarcat que “la millor solució per a albergar els jutjats 6, 7 i 8 és el local municipal de 900 m² situat en l’avinguda dels Furs” y i ha recordat que “hi ha una denúncia a Inspecció de Treball perquè els jutjats 6 i 7 no reuneixen les condicions mínimes de seguretat, no hi ha eixides d’emergència, les finestres estan enreixades, no es compleixen els aforaments de metres quadrats per treballador i el jutjat número 8 té nombrosesc arències i estes s’agreugen en les guàrdies”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà