Cinc anys de presó per atropellar a un treballador del camp de cànem de Llíria

juzgados lliria

Va entrar a robar a l’agost de 2019

La secció Segona de l’Audiència de València ha condemnat a cinc anys de presó a un home després d’atropellar mortalment a un treballador de la plantació de cànem a la qual va entrar a robar al costat d’altres tres persones en Llíria a l’agost de 2019.

Segons ha informat hui el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana, estava acusat dels delictes d’homicidi per imprudència greu, contra la seguretat viària i de furt en grau de temptativa.

La sentència, dictada després d’un veredicte de culpabilitat emés per un jurat popular, li retira també el permís de conduir vehicles de motor durant cinc anys i mig.

La Sala condemna a un altre home, germà del primer, a quatre anys de presó per un delicte de robatori amb violència amb l’atenuant de reparació del mal, així com a altres dos acusats, als quals imposa quatre mesos i mig de presó, com a autors d’un delicte de furt en grau de temptativa.

Els fets van ocórrer durant la vesprada del 27 d’agost de 2019, quan els quatre condemnats van acudir a bord de dos vehicles fins a una finca de cànem situada en la Partida Corral de Cantó, en el terme municipal de Llíria.

Allí van sostraure plantes de cànem per valor de 2.300 euros, que van carregar en tots dos cotxes, i van emprendre la fugida.

La víctima, un treballador de la finca, es va adonar de la presència dels estranys, va col·locar el seu cotxe en el camí per a evitar que s’escaparen, i va baixar del vehicle amb un pal.

El primer dels turismes en el qual fugien els assaltants, conduït per l’home condemnat a quatre anys per un delicte de robatori amb violència, va colpejar al treballador, que va caure a terra.

El segon cotxe, que conduïa el principal condemnat, va atropellar a la víctima quan estava tendida en el sòl, per la qual cosa aquesta va morir en l’acte. El jurat popular va considerar provat que aquest últim conductor no tenia intenció de causar-li la mort al treballador.

Després de l’atropellament, i per a intentar exculpar-se, els quatre homes van denunciar davant la Guàrdia Civil que els havien robat els vehicles amb els quals van delinquir.

No obstant això, els agents van considerar que aqueixa versió era inversemblant, la van descartar des del primer moment i no van arribar a investigar aqueixa denúncia. Per contra, van realitzar perquisicions contra els propis denunciants com a sospitosos de l’atropellament.

És per aqueixa raó que l’Audiència els absol del delicte contra l’Administració de Justícia del qual també estaven acusats, al no quedar acreditats els elements indispensables que la concurrència d’aquest delicte.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà