Els jutjats 6 i 7 de Llíria manquen d’eixida d’emergència

juzgados lliria

El nou jutjat 8 s’ha instal·lat en un barracó

El sindicat CSIF insta Conselleria de Justícia a dotar als jutjats 6 i 7 de Llíria de les mesures de prevenció i seguretat adequades, que han quedat en dubte després de la denúncia de la central sindical davant Inspecció de Treball i el corresponent informe emés per aquest organisme.

Els jutjats de Llíria estan distribuïts en dos llocs diferents. Mentre el Registre Civil, el Servei Comú i els jutjats de l’1 al 5 es troben al carrer Pla de l´Arc, els jutjats de primera instància i instrucció 6 i 7 estan situats en un baix del carrer Manuel López Varela i el recentment obert 8 ha sigut instal·lat en un barracó.

El sindicat va denunciar al setembre davant Inspecció de Treball que aqueix local provisional que alberga els jutjats 6 i 7 “presenta problemes importants de seguretat i prevenció de riscos”. No existeix eixida d’emergència per a desallotjar el centre en cas d’incident, ja que hi ha un accés únic i les finestres dels jutjats tenen reixes fixes instal·lades”. A això summa insuficiència d’espai o falta d’ocultació d’instal·lacions elèctriques i cablejat que produeix ensopegades i accidents.

Inspecció de Treball va realitzar visita a les instal·lacions i ha emés un informe en el qual avisa a Conselleria que ha d’existir una eixida d’emergència del centre diferent a l’única actual d’entrada i eixida ordinària, a més d’advertir que es garantirà que el cablejat que va pel sòl no provoque ensopecs i caigudes. En el mateix informe assenyala que procedeix a comunicar aquest requeriment (el de la falta d’eixida d’emergències) com incomplit.

CSIF reclama el compliment d’aquestes mesures i, de no poder fer-se en el lloc actual, el trasllat a un espai més ampli fins que finalitzen les obres de la futura Ciutat de la Justícia de Llíria.

El sindicat recorda les protestes que va dur a terme al maig i juny del passat any degut al retard de les actuacions, pressupostades en 2018 però en les quals no van instal·lar el cartell d’inici de les obres fins a juny de 2022.

La central sindical recalca la importància i extensió d’aquest partit judicial, que abasta al voltant de 40 municipis de diferents comarques com Camp de Túria, La Regió muntanyenca o Rincón d’Ademús. A més, posa l’accent que a causa del volum de treball i a la falta de mitjans, segons la memòria del Consell General del Poder Judicial per a l’any 2021, “els jutjats de Llíria ocupen la primera posició en la pràctica totalitat de qüestions deficitàries a la província de València”

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà