Llíria i Aqualia executen les obres de renovació de la conducció principal al carrer Sant Miquel

obras alcantarillado

S’han descobert les estructures de dos cases romanes

L’Ajuntament de Llíria està duent a terme la millora de la xarxa de proveïment d’aigua potable en diferents punts del municipi, com el tram final del carrer Major, amb l’execució de noves bombes reguladores, o a la zona del Barranquet-Jerusalem, amb el canvi de la xarxa domiciliària i les bombes d’impulsió.

A més, “actualment s’estan realitzant les obres de renovació de la conductora principal que passa pel carrer Sant Miquel, en el tram comprés entre les vies Alcalde José Pérez Cotanda i Duc de Llíria, on s’havien detectat diverses fugues i problemes que comportaven trencaments continuats”, ha indica la regidora del Cicle de l’Aigua, Mª Cruz García.

Esta actuació contempla el reemplaçament de la conducció general existent de fibrociment, per una canonada de fundició de 300 mm de diàmetre, així com la instal·lació de noves vàlvules de seccionament i la substitució de la xarxa de distribució mitjançant polietilé d’alta densitat, i la renovació de les escomeses domiciliàries d’aigua potable en el tram comprés entre tots dos carrers.

Troballa arqueològica en les obres

En l’execució d’estos treballs, s’han descobert les estructures de dos cases romanes de la segona meitat del segle I, que han sigut supervisades pel Servici d’Arqueologia Municipal i la Conselleria de Cultura. Al ser una de les principals artèries de trànsit de la població i no ser possible la seua exposició al públic, s’ha decidit cobrir-les i protegir-les adequadament per a garantir la seua conservació i la continuïtat de l’obra.

Estos conjunts arquitectònics han sigut documentats i el material ceràmic aparegut al costat d’ells serà també objecte d’estudi que podrà aportar interessants dades sobre el procés d’ocupació i abandó de l’antiga Edeta, igual que passarà a formar part dels fons del Museu Arqueològic de Llíria.

Pla de millora de la xarxa

L’edila del Cicle de l’Aigua ha destacat que “és important anar renovant la xarxa municipal, ja que en alguns trams supera els 80 anys i comença a donar problemes que afecten el subministrament”. Per això, l’Ajuntament, juntament amb la concessionària, “ha elaborat un pla de millora de la xarxa que s’està executant estos últims anys, tant al nucli urbà com a les urbanitzacions que ja compten amb este servici bàsic. A més, s’ha dissenyat un pla de regularització de proveïments per a dotar del servici d’aigua a nuclis residencials que hui dia manquen d’ell”.

Per part seua, el responsable del Servici Municipal d’Aigües de Llíria, Vicente Crespo, ha manifestat que estes obres al carrer Sant Miquel “suposaran un pas més en la modernització de la xarxa d’aigua potable del municipi, que en este àmbit d’actuació concret es considera que havia esgotat la seua vida útil. Tot això, és possible gràcies a les inversions que està materialitzant l’Ajuntament de Llíria i la bona coordinació amb la concessionària per a la seua correcta execució”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà