Arranquen les obres del tercer col·legi públic de Llíria

colegio lliria

Amb una inversió de 8,8 milions euros finançats a través del Pla Edificant

L’alcalde Joanma Miguel ha destacat que hui Llíria “complix amb una reivindicació històrica amb la construcció del nou col·legi públic número tres, que dona compliment a una necessitat urgent d’ampliació de centres educatius de Primària a la localitat, ja que feia uns 50 anys que no s’havia realitzat cap”.

El primer edil ha fet estes declaracions en l’acte de presentació del projecte i inici d’obres del tercer col·legi públic del municipi, que ha comptat amb la presència del director general d’Infraestructures Educatives de la Generalitat, Rafael Valcárcel, el regidor d’Infraestructures Educatives Paco García, entre altres membres de la corporació municipal i representants de la comunitat educativa.

El nou centre, que ha iniciat ja els treballs de construcció i finançat pel Pla Edificant, suposarà una inversió de 8,8 milions d’euros. Les obres tenen una duració estimada de 18 mesos.

En este acte, primer s’ha visitat la parcel·la on se situarà el col·legi al barri de Mura, al costat del nou IES Camp de Túria, i després a l’oficina de Turisme Llíria, s’ha presentat el projecte d’esta infraestructura, que es va aprovar, redactar i licitar en l’anterior legislatura, i ara s’ha iniciat la seua execució.

paco garcia educación LLiria

Segons el regidor d’Infraestructures Educatives, Paco García, el nou col·legi “serà referent d’un model de ciutat que està prosperant, creant nous servicis educatius i duent a terme iniciatives que feia anys eren impensables o estaven paralitzades”.

García ha assenyalat que l’inici d’estos treballs “suposa un èxit per al municipi i el pas definitiu per a comptar amb nous espais educatius del segle XXI per a Llíria”. Així, hui s’ha donat a conéixer, per part de la direcció d’obra, els detalls del nou edifici educatiu que ha sigut impulsat i serà executat per l’Ajuntament edetà, i finançat per la Generalitat Valenciana.

El nou col·legi púbic de Llíria albergarà un centre docent de Primària i Infantil de dos línies per a prop de 500 escolars, en un solar de més de 13.000 metres quadrats, i que es distribuirà en dos edificis principals adaptats a la topografia del terreny i consolidant les restes arqueològiques trobades a la parcel·la.

Comptarà amb 12 aules d’educació Primària, sis de segon cicle i dos de primer cicle d’Infantil, juntament amb un menjador per a 400 comensals en dos torns. A més, disposarà d’un gimnàs, vestidors i urbanització dels espais lliures de la parcel·la amb una pista poliesportiva, un hort, el pati de jocs i un aparcament per al personal docent.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà