Llíria rep nous visitants del programa Erasmus+del’Orfeão de Leiria

La delegació portuguesa intercanviarà experiències musicals amb el Conservatori i les societats musicals

Un any més, Llíria es convertix en seu d’intercanvis europeus a través del programa Erasmus+. Una delegació de 20 estudiants portuguesos i el seu professorat del’Orfeão de Leiria de Portugal estarà estes setmanes a la Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO, participant juntament amb el Conservatori Professional de Música i les societats musicals de la localitat en diverses experiències, tant formatives com musicals.

L’alcalde Joanma Miguel i l’edil d’Ensenyaments Artístics i Ciutat Creativa UNESCO, Paco García, han rebut a Ca la Vila a este grup dins del programa institucional d’activitats que desenvoluparan al llarg d’estos dies.

García ha assenyalat que, amb Leiria, i més concretament amb el seu conservatori del’Orfeão, “hem teixit una aliança de cooperació en activitats i mobilitats formatives, dins del projecte d’internacionalització i ensenyaments musicals que ens hem marcat en el Pla Director de Ciutat UNESCO per a 2024-27”.

Per part seua, l’alcalde de Llíria, ha recordat que, des que la Unió Europea va concedir al Conservatori de la ciutat l’acreditació de ‘Centre Erasmus Plus’, “s’ha estat treballant en la creació de sinergies amb altres centres europeus perquè el nostre alumnat puga optar a beques de mobilitat i així permetre’ls obtindre formació i perfeccionament musical en altres llocs, com així ha sigut a Bolonya (Itàlia) o Leiria (Portugal)”.

Amb això, s’ha pogut obrir una porta perquè joves músics de Llíria puguen tindre la seua primera experiència internacional i coneguen altres cultures i mètodes d’aprenentatge musical, en este cas amb països veïns de la Unió Europea. Al mateix temps que servix per a donar a conéixer el potencial musical, turístic i cultural del municipi edetà.

Des del Consistori, “s’agraïx el treball i esforç que es duu a terme per part de l’equip directiu, professorat i grup Erasmus+ del Conservatori de Llíria, perquè esta experiència internacional estiga present en el currículum del centre i la puga aprofitar l’alumnat”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà