PSOE i UCIN presentaran una candidatura conjunta a l’alcaldia de Loriguilla

Necessita el suport de Vox ja que sumen els mateixos regidors que el PP que és la força més votada

El PSOE i la nova formació UCIN de Loriguilla han aconseguit aquesta vesprada, a menys de 24 de la celebració del ple en el qual s’elegirà al nou alcalde, un acord per a presentar una candidatura conjunta a l’alcaldia.

Tal com ha avançat Infotúria.com totes dues formacions estaven negociant per a tancar l’acord. D’aquesta manera es buida una de les incògnites i és que els signants de la moció de censura que els va donar la vara de comandament l’últim any de la passada legislatura reeditaran l’acord ara sota les sigles del PSOE i d’UCIN.

Però es manté sense resoldre públicament a qui donarà el seu suport l’únic regidor de Vox, que serà l’encarregat de desfer l’empat a cinc regidors entre el PP de Sergio Alfaro i la nova coalició de PSOE i UCIN que sumen també cinc escons. Si opta per l’abstenció governaria el PP com a partit més votat.

Tot apunta al fet que Javier Cervera, l’exalcalde del PP i germà de la candidata d’UCIN, Montse Cervera donarà el seu vot a aquesta última, ja que a més de família comparteixen passat popular.

El regidor de Vox no s’ha manifestat pel que caldrà esperar al ple de demà per a conéixer la seua decisió.

En cas que la candidatura conjunta PSOE i UCIN fora la més votada podria establir-se un nou torn en l’alcaldia, ara amb dos anys per a cadascun, de manera que Montse Cervera continuaria amb la vara de comandament fins a 2025.

Per part seua, el candidat socialista ha manifestat a través d’un comunicat en les seues xarxes que “després d’obtindre 602 vots conjuntament en les eleccions del 28M, interpretem aquest resultat com una voluntat majoritària de govern en coalició”.

Per aquests motius, totes dues formacions han arribat a un acord de govern que garanteix “l’estabilitat i el desenvolupament dels respectius programes electorals, centrats en el benestar de tots els veïns i veïnes de Loriguilla”.

“Amb aquesta premissa sobre la taula -afig el comunicat- presentarem l’esmentada coalició com a candidatura a l’alcaldia en les votacions de demà”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà