Olocau, l’FVMP i LABORA treballen junts per l’impuls de l’ocupació a la província

Olocau

Un grup de coordinació de l’ens supramunicipal es reunirà al municipi cada dues setmanes

Este mes de gener, va tindre lloc en l’Espai Coworking d’Olocau la primera reunió d’un grup de coordinació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) l’objectiu del qual és impulsar l’ocupació a la província de València. L’Ajuntament de la localitat, amb la finalitat de donar suport al municipalisme i el desenvolupament econòmic en les diferents localitats de la Comunitat Valenciana que s’intenta impulsar des de LABORA i l’FVMP, ha oferit aquesta instal·lació com a lloc per a acollir les sessions.


Aquesta reunió suposa l’inici d’unes trobades que es duran a terme, d’ara en avant, dos dilluns al mes. Per això, l’alcalde d’Olocau, Antonio Ropero, i l’ADL (Agent de Desenvolupament Local) de l’Ajuntament, María José Rel, van voler donar la benvinguda als membres del grup de coordinació i informar-los de la situació actual del nostre municipi referent a temes com el turisme, les infraestructures, el medi ambient o el patrimoni històric i cultural.


L’objectiu fonamental d’aquestes reunions és fomentar l’ocupació en municipis de fins a 5.000 habitants i, per a això, els membres del grup de coordinació s’encarregaran de les diferents àrees de la província de València i estaran en contacte amb els Agents de Desenvolupament Local dels seus ajuntaments. Entre els projectes que es tractarà de promoure, estan aquells relacionats amb l’emprenedoria, la transició ecològica, la digitalització o el cooperativisme. A més, en futures reunions també s’oferirà un servei d’assessoria als veïns d’Olocau en aquestes matèries.


Aquestes accions formen part d’un Conveni de Col·laboració subscrit entre LABORA i l’FVMP que busca impulsar el desenvolupament econòmic del nostre territori i, principalment, el dels municipis amb menys habitants i/o afectats per la despoblació. En aquest sentit, el primer edil d’Olocau va destacar que “afavorir les polítiques de desenvolupament local i creixement econòmic és fonamental, sobretot a la comarca del Camp del Túria, i en pobles com el nostre”. “La col·laboració amb l’FVMP i LABORA ens beneficiarà a tots a través de projectes i nous serveis per als veïns, la qual cosa suposa un pas avant per al desenvolupament d’Olocau”, va afegir.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà