Així és el nou col·legi Mestre Ferran Zurriaga d’Olocau

colegio olocau

Centenars de persones han acudit a visitar el centre 

El 24 de febrer de 2023 figurarà com un dels dies més destacats de la història recent d’Olocau després de l’acte d’obertura de portes del nou col·legi Mestre Ferran Zurriaga. 

L’esdeveniment ha reunit a centenars de persones entre autoritats, professors i alumnes del centre, i veïns que han pogut conéixer-lo de primera mà. 

La jornada ha començat amb el recorregut que la comunitat educativa ha realitzat des de les instal·lacions que albergaven fins hui l’escola i que ha finalitzat en el nou recinte. S’han viscut moments molt especials amb els comiats dels xiquets del seu col·legi fins ara, i de molta il·lusió durant el camí cap al nou. Una vegada allí, han sigut rebuts per l’alcalde, Antonio Ropero, i per la regidora d’Educació, Desa Vilaplana, per descobrir les noves aules. 

colegio olocau

A continuació, Ropero ha firmat l’Acta de Recepció Parcial, amb la qual s’oficialitza l’entrada en funcionament del centre i han entrat els familiars de l’alumnat per a visitar les instal·lacions.

A l’acte han assistit membres de l’Equip de Govern, el regidor de Compromís, Vicent Murgui, i la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda.

La regidora d’Educació, Desa Vilaplana ha destacat que la construcció de la nova escola ha requerit “esforç, imaginació, creativitat i molta tenacitat” i ha expressat el seu desig que siga “un pilar exemplar de la democràcia” oferint una educació que contribuïsca al desenvolupament personal de l’alumnat des de la llibertat d’expressió.

La directora del CRA, Juani Gil, ha recordat la tasca educativa i divulgadora del mestre i cronista d’Olocau Ferran Zurriaga, de les anteriors directores del centre pel seu treball per a aconseguir una nova escola i ha posat l’accent en l’estreta col·laboració que hi ha hagut entre la Direcció, l’Ajuntament, l’AMPA i les famílies al llarg de tot el procés. 

Finalment, Antonio Ropero ha assegurat que hui “Olocau inicia una nova etapa, marcada per l’esperança i la il·lusió que sempre suposa l’arribada d’un centre educatiu a un municipi” i ha reivindicat la importància de l’educació pública com a “factor clau per a garantir la igualtat d’oportunitats de tots”.

El primer edil ha expressat el seu compromís que, en el futur, el ‘CRA Alt Carraixet – Col·legi Mestre Ferran Zurriaga’ siga un institut-escola que compte també amb els cursos de primer i segon d’ESO.

Així mateix, ha volgut homenatjar a Ferran Zurriaga i ha assegurat que suposa “un orgull per a tots nosaltres que aquest col·legi porte el seu nom”. 

Els professors, alumnes, exalumnes i famílies, a més del mestre de pràctiques i de l’auxiliar de conversa del centre han interpretat la cançó ‘Set d’Alt Carraixet’, en la composició de la qual van col·laborar famílies, docents, xiquets i Ferran Zurriaga.

Per a finalitzar, s’ha dut a terme una visita guiada a les instal·lacions, que ha permés que els assistents recorregueren les aules d’Infantil i Primària, el menjador, la biblioteca, l’aula polivalent o l’aula d’Informàtica, entre altres zones.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà