Les rutes sederistes ‘Camina Riba-roja!’ arriben a Fitur

ruta ribarroja


El projecte ha sigut guardonat amb el V Premi d’Innovació Turística

El món del turisme torna a donar-se cita en la Fira Internacional del Turisme (FITUR) des de hui i fins al diumenge 23 en el recinte de IFEMA a Madrid. En aquesta ocasió, l’Ajuntament de Riba-roja presenta el projecte “Camina Riba-roja! – rutes senderistes en el marc de la intel·ligència turística”.

Es tracta d’un nou producte relacionat amb el món de la intel·ligència turística, desenvolupat en el marc del programa de destinació turística intel·ligent que s’està implantant en el municipi des de 2020. El seu objectiu és posar en valor l’oferta relacionada amb la naturalesa i el patrimoni que Riba-roja posseeix amb el Parc Natural del Túria, el seu passat visigot i la seua gastronomia.

“Camina Riba-roja!”, que es presentarà demà a les 13.30 hores a la Sala B de premsa de IFEMA, és un projecte que dona resposta als canvis que s’han produït en la demanda per a realitzar activitats a l’aire lliure a causa del coronavirus. Així, es dota al municipi de sis rutes, tres de marxa nòrdica i tres de senderisme, perquè els visitants puguen gaudir dels atractius que la localitat ofereix com a destinació turística.

Aquestes rutes compten amb señalítica mitjançant balises de plàstic reciclat i reciclable amb codis QR que donen accés a informació sobre els punts d’interés turístics. La informació sobre aquests punts i les rutes es troba allotjada en el mapa interactiu de la web de turisme i els visitants poden accedir a ella en diversos idiomes, així com a recursos multimèdia.

L’alcalde de la localitat, Robert Raga, ha indicat que “la idea és els visitants puguen continuar gaudint de totes les experiències que ofereix el municipi gràcies a aquestes rutes que posen en valor els nostres recursos naturals i patrimonials” i ha destacat que el projecte “Camina Riba-roja!” ha sigut guardonat, recentment, amb el V Premi d’Innovació Turística que atorga la Xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana.

Showcooking i Segell Safe Tourism Certified

D’altra banda, Riba-roja també oferirà en FITUR un espai per a la gastronomia visigoda. El xef Joan Clement serà l’encarregat de realitzar un showcooking en l’espai gastronòmic de l’estand de la Comunitat el 20 de gener a les 17 hores. El xef confeccionarà un dels exquisits plats del menú visigot.

A més, l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) aprofita aquesta ocasió per a realitzar la Nit Q, en la qual es reuneixen les oficines i empreses de turisme que posseeixen la Q de Qualitat. Riba-roja, participarà d’aquest esdeveniment, en el qual rebrà un reconeixement per la seua labor en matèria de qualitat turística i per l’obtenció del segell SAFE TOURISM CERTIFIED ara convertit en norma ISO.

Dos anys complicats per al turisme

Degut a la crisi provocada per la pandèmia, el turisme ha patit enormes conseqüències. Des de 2020, Riba-roja ha treballat per a continuar reafirmant-se com a destinació turística d’interior. Per a això, es va posar en marxa el projecte “Torna a l’Interior” i gràcies als seus bons resultats ha tingut continuïtat en 2021. Al llarg d’aquests dos anys, el projecte ha apostant per les experiències ja consolidades i ha posat en marxa nous productes turístics.

FITUR és la cita anual per als professionals del turisme mundial i la fira líder per als mercats receptius i emissors d’Iberoamèrica. Un fòrum únic per a promocionar les marques, presentar nous productes, conéixer les últimes tendències i omplir les agendes de contactes i perspectives. Per això, l’Oficina de Turisme de Riba-roja farà difusió dels seus atractius turístics i culturals en l’estand de la Comunitat Valenciana.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà