Riba-roja demana la declaració de zona catastròfica per la DANA

La pluja torrencial ha afectat 300 habitatges

L’Ajuntament de Riba-roja ha iniciat els tràmits per a sol·licitar al Govern la declaració de zona catastròfica després dels danys patits per la DANA el passat cap de setmana.

L’alcalde Robert Raga ha informat, després de la reunió de la Comissió d’Emergència celebrada hui, que sol·licitarà la declaració de zona catastròfica després de l’episodi de pluges que va recollir més de 170 litres per metre quadrat en només tres hores.

“Estem treballant sobre diverses línies operatives; d’una banda la part econòmica per a ajudar les famílies o empreses afectades, d’altra banda en la reparació i adequació dels vials i zones públiques afectades, i finalment a exigir mesures per a previndre el desbordament de barrancs” ha explicat l’alcalde qui ha subratllat que si la Confederació Hidrogràfica del Xúquer no pot realitzar la neteja dels barrancs, “no tenim cap problema a fer-lo sempre que els ajuntaments rebem finançament per a això”.

Aquest dilluns ha continuat l’operatiu especial de l’Ajuntament amb prop 100 treballadors en labors tècniques, de reparació, neteja i valoració dels danys, a més de cinc màquines pesades desplegades en diferents punts del municipi, especialment en els immobles pròxims al Barranc del Moro.

La gota freda que va assotar dissabte passat la comarca Camp de Túria ha deixat en Riba-roja quantiosos danys que continuen detectant els seus tècnics i ciutadans que han fet ús de la línia telefònica d’atenció municipal als afectats que ha superat el centenar de crides en menys de quatre hores. Unes incidències que se sumen a les 106 intervencions que va realitzar la Policia Local el mateix dissabte.

La pluja de caràcter torrencial ha afectat a prop de 300 habitatges amb danys de diferent consideració i uns 35 camins van quedar temporalment *instransitables després de l’arrossegament de terra provocat per l’aigua.

Després d’aquestes primeres 48 hores s’ha prioritzat que tots els ciutadans pogueren accedir a les seues cases i als centres de treball amb un dispositiu d’emergència el consistori a través dels seus tècnics i Policia Local estan treballant a realitzar una diagnosi exhaustiva de tots els danys causats en carreteres, camins i vies d’accés. 

En els pròxims dies el gabinet de l’alcalde té previst convocar als veïns més afectats per les pluges, localitzats principalment en C/ Velásquez i voltants -pròxims al Barranc del Moros- i amb les associacions veïnals urbanitzacions.

.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà