150 veïns de Riba-roja reben diàriament el càtering municipal

61 usuaris reben a casa el servei d’àpats sense cost

La prestació del servei de càtering municipal els 365 dies de l’any ha sigut una de les novetats més destacades del nou contracte que l’Ajuntament de Riba-roja va adjudicar al desembre del passat any per 1,2 milions d’euros.

L’ampliació del servei als set dies de la setmana respon a un compromís del govern municipal per a atendre la sol·licitud per part d’algunes famílies que necessitaven d’aquesta prestació els set dies de la setmana.

La freqüència del servei amb caràcter ordinari és de dilluns a dissabte de 13 a 15 hores i de manera extraordinària, els diumenges i festius a la mateixa hora, per a aquelles persones que ho sol·licitaren, prèvia revisió de la sol·licitud per part dels tècnics municipals. A més s’ha inclòs un nutricionista per a garantir que els menús s’ajusten a les necessitats de cada usuari atenent criteris mèdics.

Per primera vegada, el consistori ha inclòs en les bases reguladores que regeixen el contracte una revisió dels ingressos de les persones beneficiàries, amb una gratuïtat per a aquells casos que perceben menys de 900 euros mensuals. Així, 61 persones reben el servei d’àpats municipal sense cap cost, la qual cosa suposa el 40,40% de les 150 persones beneficiàries.

Un 33,77%, els ingressos del qual oscil·len entre els 900 i els 1.200 euros, paguen 3 euros, el 17,22, que percep entre els 1.200 i els 1.500 abonen 4 euros diaris, el 4,64% paguen 5,5 euros i tan sols un 3,97% (6 persones) amb ingressos superiors als1.800 euros al mes paguen 6,75 euros.

El servei de càtering municipal s’inclou en la carta de serveis municipals que el consistori presta especialment a les persones majors, persones amb dependència i/o diversitat funcional, empadronades a Riba-roja, a fi de proporcionar una alimentació adequada i previndre així de trastorns de salut derivats d’una alimentació deficient.

Aquestes persones han de tindre establida la residència en el municipi almenys els sis mesos anteriors a la sol·licitud, estar al corrent de les obligacions tributàries i satisfer l’abonament del servei estipulat. A més han de presentar dificultats per a satisfer, per si mateixes, activitats relacionades amb la seua alimentació diària.

A través d’aquest menú diari, s’aconsegueix que els usuaris i usuàries guanyen una major autonomia i desenvolupament personal, contribuint a una millora en la qualitat de vida d’aquestes persones.

L’alcalde Robert Raga ha ressaltat, ‘els nous criteris establits en el contracte atenen una millora en la prestació del servei, tant en la qualitat com en l’atenció als col·lectius més vulnerables, la qual cosa repercuteix en una major satisfacció de les persones usuàries i les seues famílies”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà