El servei de catering de Riba-roja augmenta els seus usuaris un 22% en dos mesos

Des de les millores en les prestacions la xifra de persones que han optat al servei ha pujat en 165

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través de la Regidoria d’Acció Social, continua treballant incansablement per a brindar serveis essencials i de qualitat a les persones majors i dependents de la nostra comunitat. En un esforç per garantir el seu benestar i qualitat de vida, s’han implementat i millorat diversos programes i serveis que han demostrat ser de gran valor per als nostres conciutadans.

Un dels exemples, és el servei de servei de catering social que va incrementar les seues prestacions recentment, donant servei els 365 dies de l’any. Durant el mes d’agost, “Menjar a casa” està atenent ja un total de 165 usuaris, la qual cosa representa un augment significatiu en comparació amb els 135 usuaris atesos el mes de juny. Aquest servei s’ofereix durant els 365 dies de l’any, incloent-hi diumenges i festius, a través de tres rutes de repartiment utilitzant en la seua majoria vehicles elèctrics. A més, destacant que el 90% dels treballadors involucrats en l’operació són residents locals.

El servei de servei de catering social no sols es preocupa per la quantitat, sinó també per la qualitat dels menjars. Quatre tipus de dietes estan disponibles: saludable o normal, per a persones hipertenses, per a persones diabètiques i una dieta de fàcil masticació. Totes aquestes opcions són dissenyades per una nutricionista professional. El cost del servei varia segons els ingressos dels usuari.

Gratuït per a aquells amb una pensió inferior a 1000 euros, tres euros per als veïns amb ingressos entre 1000 i 1400 euros al mes, quatre euros per a aquells els ingressos dels quals se situen entre 1400 i 1750 euros mensuals i cinc euros cinquanta per a ingressos entre 1750 i 2100 euros al mes. Aquells amb ingressos superiors a 2100 euros al mes abonen 6,75 euros pel servei.


D’altra banda, els veïns i veïnes de Riba-roja compten amb el Servei d’Ajuda a domicili SAD Municipal. Aquest servei municipal és especialment necessari per a persones que estan en procés de sol·licitar l’ajuda per dependència. Actualment, 18 persones en el nostre municipi reben atenció a domicili, que abasta necessitats de neteja personal i de la llar. A més, el programa inclou atenció de fisioteràpia dues vegades al mes per usuari i servei de podologia que pot ser sol·licitat una vegada al trimestre.

Tots dos serveis, el servei de catering social i el SAD Municipal, es tramiten en el centre La Botaia, a través de l’Equip d’Atenció Primària de Serveis Socials de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria. Ací, els assistents socials ajuden als usuaris amb els tràmits i la presentació de documentació, facilitant així l’accés a aquests serveis essencials.

Foment del Benestar a través de l’Activitat

El compromís de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria amb les persones majors va més enllà i ofereix programes municipals d’activitats. Aquestes activitats inclouen gimnàstica, zumba, pilates, fit flamenc, tallers d’aplicacions mòbils, memòria, pintura i fotografia durant tot l’any, amb programació especial a l’estiu que inclou excursions de les quals han pogut gaudir el mes de juliol.

Així mateix, un altre programa municipal està dedicat a persones amb diversitat funcional, proporcionant tallers que fomenten habilitats socials, autonomia personal i maneig de noves tecnologies. Els serveis de fisioteràpia, teràpia ocupacional, psicologia i suport a les famílies estan disponibles per a enfortir el benestar integral d’aquesta comunitat.

“Considerem vital assegurar que les persones majors, dependents i amb diversitat funcional tinguen accés als recursos necessaris per a no sols mantindre, sinó millorar la seua qualitat de vida i autonomia, i el fet del bon acolliment dels programes municipals, és un senyal que el nostre treball està sent encertat”, apunta Robert Raga, alcalde de Riba-roja.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà