Riba-roja presenta el seu Protocol contra la Violència Sexista en les festes

Aquestes pautes s’emmarquen dins del II Pla Municipal d’Igualtat

L’Ajuntament de Riba-Roja ha presentat el seu Protocol de Prevenció i Actuació davant la Violència Sexista en espais festius i d’oci nocturn, amb l’objectiu d’articular una resposta integral i col·laborativa entre la ciutadania, cossos de seguretat, entitats municipals i òrgans de govern per a previndre i fer front la violència sexista i sexual en les festes del municipi. Aquest protocol, emmarcat dins del II Pla Municipal d’Igualtat i subvencionat per la Xarxa de municipis protegits contra la violència de gènere de la Diputació de València, reforça la determinació del municipi en l’erradicació de la violència de gènere i en la promoció de relacions basades en el respecte i la igualtat.

La presentació oficial del Protocol d’Actuació davant la Violència Sexista va tindre lloc ahir en l’espai Territori Jove, on va intervindre la regidora d’Igualtat, Raquel Pamblanco, el president de Fadrins 2023 associació juvenil organitzadora d’esdeveniments festius municipals, Carlos Guardiola i la coordinadora de l’Espai de la Dona de Riba-roja, Verónica Blanco.

Aquest acte és una acció significativa en el compromís de Riba-Roja per crear un entorn més segur i lliure d’agressions sexistes, especialment en el context d’esdeveniments i celebracions locals, ja que hui comencen les festes “Fadrins 2023” organitzades per i per a la joventut de Riba-roja. Dins del programa de festes, els esdeveniments d’oci nocturn són els que adquireixen més protagonisme entre la joventut, atraient públic no sols de localitats pròximes, sinó fins i tot d’altres províncies. La bona accessibilitat del transport públic de Riba-Roja en comptar amb estació de metro i la difusió efectiva dels esdeveniments a través de les xarxes socials contribueixen a aquesta afluència de públic juvenil. I en aquest context, l’Ajuntament vol garantir un ambient segur, respectuós i lliure de violència sexista.

El protocol recull unes pautes comunes d’actuació, per a abordar la violència sexista de manera eficient en coordinació amb tots tots els recursos de seguretat disponibles: Polícia Local, Guàrdia Civil, Policia Autonòmica, Punts Violeta, equip de seguretat privat, equip mèdic així com càmeres de seguretat i dron. Especialment, la Policia Local de Riba-roja de Túria compta amb un protocol d’actuació per a cobrir tots els possibles escenaris que pogueren ser un factor de risc per a la ciutadania. A més, el document, que ja està disponible en la web de l’Ajuntament, recull dues pautes d’actuació dirigides a la ciutadania, on explica els passos a seguir en l’atenció davant agressions sexistes i agressions sexuals.

Un aspecte destacat de l’esdeveniment de presentació, va ser la projecció d’un vídeo protagonitzat pels mateixos festers majors de Fadrins 2023, que representen la veu de la joventut en el municipi. En el vídeo, els joves expressen el seu suport a unes festivitats més igualitàries, segures i lliures d’agressions sexistes, reforçant així la importància de la participació activa de tots els sectors de la societat en la lluita contra la violència de gènere. En l’acte es va reconéixer amb un detall a totes les persones que van participar en el vídeo.

“Aquest iniciativa és una nova mostra dels esforços continus de l’Ajuntament de Riba-Roja en la construcció d’una comunitat on totes les persones puguen viure i prosperar sense por de la violència o discriminació de gènere. La col·laboració entre les institucions locals i la joventut demostra el compromís col·lectiu de construir un futur més inclusiu i equitatiu. Junts, com a comunitat compromesa, podem marcar la diferència i treballar cap a un futur on la igualtat i el respecte siguen els pilars fonamentals de la nostra societat.” apunta la regidora d’Igualtat, Raquel Pamblanco.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà