Riba-roja inverteix mig milió d’euros en la rehabilitació de façanes i accessibilitat des de 2018

vivienda Riba-roja

S’han dut a terme 278 actuacions en el municipi

Durant els últims anys, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha desenvolupat el Pla Municipal Rehabilita, que promou la rehabilitació de façanes d’habitatges unifamiliars i finques, actuacions per a millora d’accessibilitat d’edificis i habitatges i Informes d’Avaluació d’Edificis (IEE) en tot el municipi. Gràcies a una inversió total de 511.772,50€ destinats a aquest projecte, un total de 43 empreses locals han participat del moviment econòmic local generat que ascendeix a 1.503.000 euros.

Durant aquests cinc últims anys s’ha aconseguit una significativa transformació del paisatge urbà, aconseguint una notable millora en l’aspecte estètic de 222 edificis mitjançant la rehabilitació de les seues façanes, 42 actuacions de millora d’accessibilitat que han consistit en reformes de banys, ascensors, salva escales, rampes i ampliació de portes i un total de 12 tràmits per a la subvenció d’Informes d’Avaluació d’Edificis.

El Pla Municipal Rehabilita, que s’impulsa a través de l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament, va començar en 2018 amb la primera convocatòria d’ajudes per a la rehabilitació de façanes. Aqueix any es van tramitar 26 concessions, i el següent any van ascendir a 72 el nombre d’ajudes per a aquest fi.

En 2019 es va posar a la disposició de la ciutadania la subvenció per a tramitar el IEE i ja en la convocatòria de 2020, es va afegir la possibilitat de sol·licitar l’ajuda per a obres de millora d’accessibilitat en edificis i habitatges. Així, el consistori ha mantingut els tres tipus d’ajuda en aquesta última convocatòria llançada en 2022. Les persones beneficiàries, que ja van percebre la subvenció el mes de desembre passat, podran executar les seues obres durant l’any en curs. A més el 82% de les obres seran dutes a terme per empreses locals.


“L’Ajuntament ha realitzat una important inversió en la rehabilitació de façanes com a part del seu compromís amb la sostenibilitat, l’eficiència energètica i la conservació del patrimoni arquitectònic, amb una clara visió de promoure la millora de l’entorn urbà i el benestar dels seus habitants” – destaca Robert Raga, alcalde de Riba-roja.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà