El “Xec bebé” reparteix 500 euros a 89 famílies de Riba-roja

Les famílies beneficiàries ja poden recollir els xecs des de hui fins al 16 de juny

L’Ajuntament de Riba-roja ha iniciat el lliurament de la seua quarta edició del “Xec bebé” amb l’objectiu d’ajudar a les famílies per a sufragar despeses vinculades al naixement, adopció legal o acolliment de duració superior als 6 mesos en el municipi. Es tracta d’una ajuda econòmica de 500 euros per a tots els naixements, adopcions o acolliments de xiquets entre l’1 de juliol de 2022 i el 31 de març de 2023. Les 89 famílies beneficiàries ja poden recollir els xecs a la Biblioteca del Trinquet, des de hui fins al 16 de juny.

Des que es posara en marxa aquesta iniciativa en 2020, han sigut concedides 419 ajudes econòmiques que a més es vinculen a la promoció i reactivació del comerç local, ja que els diners està exclusivament destinat a l’adquisicio de material sanitari en farmàcies i comerços locals adherits a la campanỹa.

La quarta edició del “Xec Bebé” compta amb 60.000 euros del pressupost municipal. La quantia individual de l’ajuda ascendeix des de la passada edició a 500 euros per cada fill nascut, adoptat o acollit dels quals 200 euros es podran gastar en exclusiva a l’adquisició de material sanitari en les farmàcies que s’hagen adherit a la campanya municipal i els restants 300 euros aniran enfocats a la realització de compres en la resta de locals i comerços adherit, sobre material relacionat amb el xiquet o xiqueta.

Enguany participen 23 comerços locals que ofereixen diferents articles per als xiquets i les xiquetes beneficiàries i la subvenció concedida pot gastar-se en l’adquisició d’articles per a la cura i manteniment del bebé com ara; vestimenta, utensilis de puericultura, articles de seguretat, productes sanitaris o d’higiene, entre altres.

Aquesta iniciativa reflecteix el compromís de l’Ajuntament amb el benestar i el desenvolupament dels ciutadans més joves, reconeixent la rellevància de cada nou naixement per al creixement de la localitat. Al mateix temps, es busca promoure una cultura de natalitat, creant un ambient favorable per a la maternitat i paternitat responsables, brindant recursos i eines per a un començament sòlid en la vida dels nounats.

L’alcalde Robert Raga ha afirmat que aquesta iniciativa “és un exemple més del compromís de l’Ajuntament de Riba-roja de promoure el benestar dels seus ciutadans i brindar un entorn propici per al creixement i desenvolupament de les famílies ja que contribueix a alleujar les càrregues econòmiques inicials de les famílies”. ​

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà