El Ministeri d’Hisenda premia el programa ‘Ribalicita, contractació pública’

Premios Innovación Riba-roja

El premi reconeix la innovació en la gestió pública

El Govern central premia la gestió i la transparència de l’ajuntament en els processos de gestió dels recursos públics en les fases de contractació

El Ministeri d’Hisenda ha concedit el Premi a la Innovació en la Gestió Pública ex aequo a l’Ajuntament de Riba-roja de Túria per la pràctica “Ribalicita, contractació pública innovadora”, junt a l’Institut Social de la Marina, per la pràctica “ISM en la teua butxaca”, segons la resolució feta pública sobres els premiats en la XVI edició d’aquests.

El premi suposa un recolzament a la labor que realitza l’Ajuntament de Riba-roja de Túria a través del portal de licitació dels contractes públics denominat “Ribalicita, contractació pública innovadora”. Aquest programa té com a objectiu facilitar l’accés a la licitació dels contractes públics per part de les possibles empreses i mercantils interessades en aquests, així com augmentar els paràmetres de transparència pública.

El portal de licitació dels contractes públics pretén donar una informació el més àmplia i detallada possible sobre la contractació administrativa de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, amb un perfil del contractant, una plataforma per a la licitació electrònica dels contractes municipals, així com l’accés directe a mitjans digitals com Twitter dirigit, a més, als possibles licitadors.

El programa “Ribalicita” pretén, també, una regulació dels tràmits, la seua regulació, l’horari d’atenció i les activitats formatives que es duen a terme a través de la denominada càtedra Pymel i, finalment, l’Oficina d’Atenció al Licitador, així com la normativa municipal existent, actualment, en matèria de contractació relativa a alguns paràmetres com el de transparència, clàusules socials i mediambientals.

Amb la posada en marxa d’aquesta iniciativa municipal, les petites i mitjanes empreses (pimes), els xicotets comerços i els autònoms de Riba-roja de Túria tenen majors facilitats en els criteris de publicitat i participació per part de l’ajuntament, ja que poden sol·licitar la seua alta en el directori d’empreses interessades a contractar amb l’administració pública.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria compta amb una planificació concreta i determinada que permet posar en marxa cada any un pla anual de contractació per a impulsar l’objectiu de màxima transparència i concurrència pública en cadascun dels contractes licitats pel consistori. D’aquesta manera, s’incrementen els criteris de millora en la qualitat, així com els resultats de la pròpia contractació pública.

Finalment, cal afegir alguns altres paràmetres existents en el programa “Ribalicita” com el d’integritat i compliance a través de la transparència com a eina de lluita contra corrupció, una rendició anual dels comptes amb memòries de gestió cada any i els resultats de la contractació per part de l’ajuntament, a més d’altres criteris com el de transparència per a augmentar l’accés d’empreses en cada licitació.

Al programa s’afigen altres paràmetres com el de simplificació i bona administració en el qual es recullen les instruccions i els documents obligatoris per a la tramitació dels contractes majors que subscriga l’Ajuntament de Riba-roja de Túria. A ells es completen amb altres criteris com el d’una contractació pública feminista amb un foment de la igualtat entre dones i homes, així com la càtedra *pymel sobre impuls d’activitats com la docència, investigació, difusió d’esdeveniments o transferència del coneixement en la contractació pública entre les pimes.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert *Raga, ha afirmat que aquest premi a la innovació “és el resultat de l’excel·lent i encomiable treball que duen a terme els tècnics i els empleats públics dels departaments corresponents de l’ajuntament en el seu afany per democratitzar l’accés a la licitació dels contractes públics, amb la transparència i la participació com a màxims referents en el treball diari”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà