‘La cagues, la pagues’: fins a 500 euros per deixar excrements de gos al carrer

perros ribarroja

L’Ajuntament llança una campanya de conscienciació

Sota el tema ‘La cagues, la pagues’, no em tires la culpa’, la regidoria de Benestar Animal de l’Ajuntament de Riba-roja ha posat en marxa una campanya informativa de conscienciació a la ciutadania propietària de mascotes, per a evitar les actituds incíviques en la via pública d’algunes persones.

Amb esta acció i davant el malestar que provoca en la ciutadania, el consistori vol visibilitzar el problema que afecta la neteja del municipi i al benestar dels seus veïns i veïnes. Per a això ha creat un cridaner missatge amb el qual s’intenta cridar l’atenció dels qui tenen mascotes, perquè utilitzen bosses per a la recollida de les caques de la seua mascota del carrer i les depositen en papereres.

El consistori ha vinil·lat el mobiliari urbà del nucli urbà i urbanitzacions- marquesines, autobusos municipals i opis- amb este directe i persuasiu missatge, que pretén cridar l’atenció a la ciutadania sobre el cost econòmic que suposa per a les arques municipals la neteja de la via pública i del mobiliari danyat amb l’orina de les mascotes.

A la imatge d’un gos, acompanya un missatge en el qual es reflectix que ‘a Espanya, l’incivisme d’algunes persones ens costa a totes i a tots més de 200 milions d’euros de neteja, tot això sense comptar el cost de reposició del material urbà i privat’.

A més de la instal·lació de la campanya en el mobiliari urbà, l’Ajuntament ha previst la instal·lació de papereres en els accessos per als vianants dels barrancs i en zones amb molta freqüència de mascotes i la renovació de la senyalística en espais públics.

També es durà a terme una acció informativa en el mercat ambulant, en el qual es distribuiran botelles per a netejar l’orina i s’informarà personalment de la campanya i s’editarà un fullet informatiu que serà distribuït en les pròximes setmanes, en el qual s’arrepleguen les normes essencials per a passejar amb la mascota per la via pública, i que estan contemplats en l’Ordenança  Municipal de Convivència Ciutadana de Riba-roja de Túria. Estes normes inclouen la recollida dels excrements i portar una botella amb aigua per a netejar l’orina que afecte el mobiliari urbà, edificis, voreres o qualsevol altre element.

Així, es recorda que si la mascota és considerada de raça potencialment perillosa, és obligatori el morrió, també en el cas que el temperament de l’animal així ho aconselle, portar-lo sempre lligat, i soltar-lo únicament en zones d’esplai on la cartelleria així ho indique.

L’incompliment d’esta normativa, deriva en sancions que poden oscil·lar entre els 500 euros- si es consideren infraccions lleus com embrutar la via pública, portar animals solts o no identificats, infraccions greus, com a abandó de l’animal o pertorbar el descans dels veïns durant la nit, multa fins a 1.000 euros o infraccions molt greus com maltractar un animal penades amb fins a 3.000  euros.

La regidora de Benestar Animal, Raquel Pamblanco ha destacat, ‘és necessari que campanyes com esta calen en la ciutadania, per a arribar a l’objectiu comú compartit, que és que entre totes i tots aconseguim tindre un municipi net respectuós i cada vegada més responsable envers les nostres mascotes’.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà