El Trinquet El Rullo de Riba-roja acollirà el primer Trofeu ‘Elisa Tarazona’

pilota Ribarroja

L’Ajuntament firma un conveni amb la Federació de Pilota

L’Ajuntament de Riba-roja impulsarà la celebració del primer Trofeu de pilota valenciana ‘Alicia Tarazona’, en reconeixement a la primera dona pilotari, filla i neta de trinqueters nascuda a Riba-roja, que en els anys 70 va jugar va destacar en escala i corda.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, va fer públic este anunci després del conveni  de col·laboració, subscrit entre el consistori i la Federació de Pilota Valenciana, per a la realització d’activitats de promoció d’este esport en el municipi, concretament referent a les seues modalitats tradicionals, raspall i escala i corda i en l’organització de competicions esportives i exhibicions.

La firma entre l’alcalde i el president de Federació, Vicent Molines es va formalitzar el passat 10 d’abril en el Trinquet Municipal El Rullo, després de la partida de professionals en la qual Mario i Salva es van imposar 60-20 a Diego i Jesús.

El conveni faculta la celebració d’un mínim de 30 partides en 24 jornades anuals, en les quals s’inclou la final de la Lliga CaixaBank d’ Escala i Corda Pro2, la semifininal Copa Caixa Popular Pro Raspall Femení i les semifinals i finals del Trofeu Ajuntament de Riba-roja de Túria, entre altres, amb la participació de professionals.

També es fa efectiva la contribució de la FPV en jornades de promoció de la pilota a l’escola, com la jornada ‘Mou la Pilota a la escola’, en la qual participaran els diferents centres educatius del municipi i les finals autonòmiques d’ Escala i Corda de Clubs o els Jocs Escolars Comunitat Valenciana. El document arreplega a més el patrocini del primer equip en Lliga Pro 2 i el primer equip en Copa Pro 2, vinculat a l’equip del qual forma part el jugador local, Mario Casades

Per a Vicent Molines, “la firma d’este conveni facilitarà l’activitat que necessita Riba-roja i la Comarca del Camp de Túria respecte a este esport’, Molines va assenyalar ‘la pilota valenciana és un esport molt arrelat entre alguns sectors, però queda molta població a la qual donar a conéixer els seus valors i idiosincràsia perquè siga un esport més majoritari’.

Molines va lloar les prestacions del Trinquet ‘El Rullo’: “és la instal·lació més moderna de la Comunitat Valenciana que reunix unes prestacions tècniques excepcionals, amb el sostre retràctil, per a la pràctica de la pilota”.

Raga va agrair a la Federació la seua disposició per a impulsar la celebració de partides professionals en elmunicipi, “des de l’Ajuntament, en coordinació amb el Club de Pilota hem impulsat des del 2015 el foment i la pràctica d’este esport, i prova d’això, és la inversió realitzada amb la rehabilitació del trinquet per a convertir-lo en un referent en la Comunitat Valenciana”.

“Volem que la pilota valenciana siga a Riba-roja de Túria un dels esports més benvolguts i que la gent puga acudir a gaudir-la no sols de Riba-roja sinó de tota la comarca”, va destacar Raga.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà