Serra instal·la 15 sensors per previndre els incendis forestals

sensores incendios serra

En cas d’incendi, el sistema envia una alerta SMS i mail

Serra es protegix contra els incendis forestals amb la instal·lació de 15 sensors en les zones forestals amb nuclis de població disseminat. Un sistema tecnològic avançat que permet monotonitzar en temps real dades de variables meteorològiques com la humitat relativa, velocitat i direcció del vent i que a més a més, avisen si es produeix un incendi forestal.

En cas d’incendi, el sistema envia automàticament una alerta SMS i mail, indicant el
moment i zona exacta de la detecció. Durant l’incendi la plataforma mostra en temps real el tamany, evolució i direcció del foc el que permet als mitjans d’extinció anticipar-se a com evolucionarà l’incendi.

Segons l’alcaldessa Alicia Tusón: “Posem en marxa una tecnologia puntera
per autoprotegir-nos en enfront dels incendis forestals. Una acció més en consonància amb el treball que estem fent de gestió forestal i prevenció.” Tusón afefeix que “els sensors arreplagaran dades que ens permetran també saber quines zones són prioritàries a l’hora de fer treballs de prevenció.”

El sistema, anomenat Bseed Watch notificarà automàticament a la població i als gestors municipals els nivells de risc en cada zona, permetent anticipar l’aplicació de mesures preventives locals.

La informatització del sistema permet la configuració d’alertes automàtiques per part de la ciutadania sense més tràmits que un registre al web. Un servei que estarà disponible en unes setmanes quan tot el dispositiu estiga calibrat i provat.

La inversió de 37.500 euros fa gràcies a una subvenció de la Diputació dins el programa Smart City que ha permés que l’entitat provincial aporte 25.000 euros.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà