Serra planta Estepa de Cartagena per celebrar el Dia de l’Arbre

Des de 2021 recupera este arbust en perill d’extinció

L’Ajuntament de Serra ha plantat exemplars d’Estepa de Cartagena, l’arbust mediterrani en perill d’extinció, en tres punts del poble per commemorar el Dia de l’Arbre.

El consistori participa des de 2021 en un programa pilot per recuperar la planta amenaçada Cistus heterophyllus subsp. Cartaginensis, juntament amb l’Oficina del Parc Natural de la Serra Calderona i el CIEF (Centre d’Investigació i Experimentació Forestal de la Comunitat Valenciana).

La brigada del parc natural han plantat 30 exemplars més per reposar-ne alguns de les zones on en gener de 2021 es van plantar per primera vegada.

La plantació té una funció didáctica, ja que els exemplars es troben dins la ruta de les Escultures, l’itinerari turístic que mostra el patrimoni monumental, cultural i etnològic la localitat de la Serra Calderona.

“Ajudem a recuperar esta planta en perill d’extinció a tot el món des de la vessant més didàctica” manifesta l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón. “Fa tres anys que participem en esta experiència amb bons resultats de manera que els nous exemplars conviuran amb els que ja teníem i que hem inclòs dins del nostre itinerari turístic perquè este treball tinga major difusió” afegeix.

Les plantacions d’Estepa de Cartagena es troben a la plaça La Primitiva, l’Ajuntament i la plaça del Castell i són subministrades pel departament de Vida Silvestre del CIEF amb fons europeus Feader.

Este centre de referència forestal ha treballat per assegurar la reproducció d’esta planta inclosa al catàleg nacional d’espècies amenaçades. Un arbust que pot arribar als 80-100 cm i que ha estat introduït de manera experimental al Tancat de Portaceli amb molt bons resultats.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà