Diana Morant serà l’única candidata a dirigir el PSPV després de l’acord amb Bielsa i Soler

Diana Morant en un acte del PSPV a Riba-roja del Túria.

Continuen les negociacions entre els equips dels tres per a la composició de la nova direcció

La ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, serà finalment l’única candidata a la secretaria general del PSPV-PSOE en el congrés extraordinari de finals de març, després de l’acord aconseguit aquest dimarts amb els altres dos precandidats, Carlos Fernández Bielsa i Alejandro Soler.

La finalitat principal d’aquest acord, aconseguit després d’una reunió mantinguda pels tres en la seu del PSOE amb el secretari d’Organització, Santos Cerdán, és generar “un nou projecte polític il·lusionant, alineat amb el projecte que representa Pedro Sánchez a Espanya, que siga capaç de combatre i véncer a les dretes” en la Comunitat Valenciana.

Així ho han assenyalat fonts de la candidatura de Diana Morant, que han afirmat que per això “ha de visualitzar-se un canvi d’actors i processos, basat en un nou consens on cada militant puga desenvolupar-se lliure i plenament”.

L’acord impulsa un projecte de partit “plural, obert a tota la societat, en el qual totes i tots siguen benvinguts”, asseguren, i defensen que és el moment de “rellançar nous valors polítics i humans, com els que s’estan impulsant des dels municipis governats pels socialistes i pel Govern d’Espanya”.

La finalitat última d’aquest acord, sostenen, és modernitzar els processos del PSPV-PSOE, fomentant el diàleg i la participació de la militància, així com obrir el partit perquè servisca “d’instrument útil a la societat majoritària i de progrés” de la Comunitat Valenciana.

L’acord ha arribat un dia després que tant la ministra Morant com els secretaris provincials del PSPV-PSOE de València, Carlos Fernández Bielsa, i d’Alacant, Alejandro Soler, formalitzaren les seues precandidatures a dirigir el partit en substitució de Ximo Puig.

S’ha aconseguit un dia abans que s’obrira el termini de recollida d’avals per a convertir-se en candidats, i evita que la segona federació socialista d’Espanya en nombre de militants haja d’anar a un procés de primàries.

Està previst que aquest dimecres a la vesprada continuen les negociacions entre els equips dels tres referides a la composició de la nova direcció del PSPV-PSOE que eixirà triada en el congrés extraordinari que se celebrarà del 22 al 24 de març a Benicàssim.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà