Concerts de Vivers 2019: Loreena McKennitt, Dulce Pontes, Bebe i Aitana

Les dones representen més del 50% de la programació

Els Concerts de Vivers de la Gran Fira de València 2019 comptaran amb una presència important de dones sobre l’escenari. Dels 35 artistes anunciats, més de la meitat, són veus femenines o bandes que compten amb alguna dona com a instrumentista. Entre els noms més destacats, cal assenyalar la presència de Loreena McKennitt, Miss Bolivia i Dulce Pontes; cantants com Ana Belén, Bebe, Amparanoia, Luz Casal, Morgan i Aitana; i intèrprets locals com Tesa, Júlia i The Dance Crashers.

Loreena McKennitt obrirà en València la gira espanyola de presentació del seu últim treball, Lost Souls (Quinlan Road, 2018), el dimecres 3 de juliol. La cantant canadenca tornarà als Jardins del Real 11 anys després per a interpretar la fusió de ritmes cèltics amb melodies pop i folk. El dijous 4, Ana Belén posarà de llarg el disc Vida (Sony Music, 2018), el primer amb composicions inèdites des del 2007.

El divendres 5 de juliol, els Concerts de Vivers acolliran l’espectacle Poetes del Rock. Entre els artistes participants hi serà Bebe, qui va debutar fa 15 anys amb l’àlbum Pafuera telarañas i va publicar el seu últim disc, Cambio de piel en 2016.

La vetllada Fem ballar la revolució prendrà l’escenari el dissabte 6 de juliol amb Miss Bolivia, Amparanoia, Tremenda Jauría, la cantautora gallega SÉS, qui presentarà el disc Rabia Ao Silencio; i la rapera Tesa, qui va publicar el seu segon treball, Rural el passat mes de març. Miss Yuls i Catalina Isis punxaran els ritmes habituals de les festes del Poder Bimenstrual (La Peligro).

Els Concerts de Vivers viuran una jornada solidària amb Corazonadas per recaptar fons per al projecte Papallona de l’Associació Àmbit, el dissabte 13 de juliol amb les actuacions de Luz Casal i els madrilenys Morgan amb la veu de Carolina de Juan al front. La vocalista gallega està de gira amb l’àlbum Que corra el aire, que va servir per a trencar un silenci discogràfic de cinc anys.

Dulce Pontes és una altra de les estrelles internacionals que formen part de la programació del festival el dijous 18 de juliol. La cantant portuguesa celebrarà 30 anys d’una trajectòria marcada per l’èxit, des del seu debut amb ‘Lusitana Paixâo’, passant per discos com Lágrimas, Caminhos o O primeiro canto, fins a les seues col·laboracions amb Ennio Morricone, Caetano Veloso o Estrella Morente.

El dijous 11 de juliol se celebrarà la Festa Reggae Rototom amb Green Valley, una banda de 10 músics que compta amb la potent veu d’Anna Millo, els valencians The Dance Crashers i Jamaleònics, un grupde 8 membres amb Sara Pacheco al saxo soprano.

El dissabte 20 de juliol, els Jardins del Real seran testimoni de l’actuació d’Iseo & Dodosound, duet de Navarra combinala música jamaicana amb expressions urbanes. Estaran acompanyats per The Mousehunters, una secció de vents que afegeix vitalitat a les cançons. Eixe mateix dia, el públic podrà ballar amb Roba Estesa, formació del Camp de Tarragona que uneix les músiques urbanes i festives amb instrumentació folk i un missatge transformador des del feminisme.

El dimarts 23 de juliol, serà el torn d’Aitana, subcampiona en la novena edició d’OT i que ha publicat Spoiler a principis del mes de juny amb 14 temes de pop ballable. Per últim, el dimecres 24 de juliol, descarregaran la seua energia Niña Coyote eta Chico Tornado, duet de rock àrid de Donostia on toca la bateria Ursula Strong.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà