València suspén la Cavalcada i proposa una “estàtica” en la plaça de bous

reyes magos

Davant les instruccions de la Conselleria de Sanitat als ajuntaments

El regidor de Cultura Festiva de València, Carlos Galiana, ha anunciat hui la suspensió de les campanades infantils -previstes per al divendres al migdia- així com la Cavalcada del 5 de gener en el seu format tradicional, al mateix temps que ha demanat a Sanitat que valore “la viabilitat d’una Cavalcada ‘estàtica’ dins de la plaça de bous”.

Galiana ha explicat que la Conselleria de Sanitat va enviar ahir als ajuntaments unes instruccions on s’explica que existeix “un increment sostingut de la incidència” de coronavirus amb “un nombre de casos diaris que supera en l’actualitat el de les ones precedents enguany”.

A més, s’explica que “la transmissió comunitària ha crescut de forma molt significativa en les últimes tres setmanes, amb una nova ona epidèmica amb creixement exponencial”, i afirmen que “el risc associat a la propagació de la variant *ómicron és molt alt”.

En aquest sentit, s’adverteix que els estudis epidemiològics situen “els esdeveniments que generen aglomeracions o concentracions de persones, especialment si resulta difícil mantindre la distància interpersonal” entre “les activitats de més risc”.

“Davant aquesta situació, i les recomanacions de valorar la incidència per part de cada municipi i d’establir itineraris que garantisquen que no es produïsquen aglomeracions, en ser totalment inviable per a una Cavalcada de Reis en una ciutat com València, hem decidit suspendre el model inicialment previst”, ha assenyalat Galiana en un comunicat de l’Ajuntament.

L’edil ha explicat que “com tota la programació cultural festiva de la ciutat estava supeditada a les indicacions de les autoritats sanitàries”, s’ha treballat en diversos escenaris i un d’ells és el que se li proposa ara a les autoritats sanitàries “perquè valoren la viabilitat d’una cavalcada estàtica en la plaça de bous”.

Aquesta Cavalcada “estàtica” tindria, segons Galiana, un “aforament controlat i mesures de seguretat, des d’una perspectiva epidemiològica i en coherència amb la normativa vigent per a espectacles multitudinaris esportius en estadis i pavellons o altres activitats culturals que mantenen un aforament sense restriccions, com al cinema, el teatre o el circ”.

“Hem demanat sempre unes instruccions, una guia clara, per a determinar quines aglomeracions estan permeses i quins no, i que les decisions de les administracions públiques siguen coherents en tot moment”, ha destacat.

La celebració d’aquesta Cavalcada estàtica quedarà supeditada, segons ha explicat, “al vistiplau de les autoritats sanitàries i a l’evolució de la pandèmia en els pròxims dies”.

“Preguem una resposta concreta de la Conselleria, atés que disposen de les dades i el personal expert en situacions com la que estem patint”, ha afegit.

A més, l’edil ha agraït “la predisposició i voluntat de col·laboració màxima” de la Diputació de València i del seu president, Toni Gaspar, per a fer viable aquesta alternativa, atés que aqueixa corporació provincial és la titular de la plaça de bous.

“Entenem que aquesta opció pot fer justícia a un sector de la població que ara mateix pot quedar per a jugar, berenar, veure pel·lícules, espectacles teatrals o de circ o acudir a camps de futbol i bàsquet, però no pot gaudir de l’arribada dels Reis Mags en una cavalcada a l’ús”, ha lamentat. 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà