L’incendi de Campanar es va poder originar per un curtcircuit del tendal d’un apartament

Els Reis visiten la zona zero i es reuneixen amb els veïns afectats

L’incendi que dijous passat va calcinar un bloc residencial del barri de Campanar de València i va causar deu morts es podia haver originat per un curtcircuit en el mecanisme del tendal de l’apartament 86, segons han avançat a EFE fonts pròximes a la investigació.

Aquesta és la causa més probable del sinistre que es desprén de l’informe preliminar després d’haver conclòs la inspecció de la Policia Científica, que ha finalitzat ja el seu treball de revisió “pam a pam” de l’edifici incendiat en Campanar, per la qual cosa ha eixit ja de l’immoble, mentre que totes les mostres d’ADN estan en la Comissaria central per a analitzar-les.

Aquest dilluns, i sobre les informacions que ja parlaven d’un possible origen elèctric del foc, la delegada del Govern, Pilar Bernabé, ha reiterat que totes les qüestions i totes les investigacions sobre les causes de l’incendi estan baix secret de sumari.

“Deixarem que la Policia Científica faça el seu treball i a través dels llits propis de la Policia Judicial, en el moment en què es puguen donar eixes informacions es donaran”, ha afegit.

La Policia Científica ja ha eixit de l’edifici situat en la rotonda on conflueixen les avingudes del Mestre Rodrigo i General Avilés i ara s’està treballant en la identificació dels cossos.

Bernabé ha precisat que el reconeixement “pam a pam” de l’edifici està fet i ara ja queden qüestions pròpies de la investigació.

El bomber ferit en l’incendi que estava ingressat a l’hospital La Fe ha rebut l’alta aquest dilluns.

reyes Campanar

El rei Felip VI i la reina Letizia han escoltat “cas a cas” i “família per família” a cadascun dels afectats per l’incendi, famílies amb les quals s’han reunit aquest dilluns en el Palau de la Música de València i que els han demanat no ser oblidades.

“No ens obliden” o “dins d’un any seguirem amb aquest problema” han sigut diversos dels missatges més repetits que han realitzat les al voltant de cent cinquanta persones que s’han congregat en un espai en el qual els reis han acudit de manera informal i íntima abans de visitar la ‘zona zero’ de l’incendi.

Els reis han saludat als damnificats acompanyats del president de la Generalitat, Carlos Mazón; la delegada del Govern en la Comunitat, Pilar Bernabé; l’alcaldessa de València, María José Catalá; la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, i el president de la Diputació de València, Vicent Mompó.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà