14 joves es formen a Vilamarxant en el programa ‘Jove Oportunitat’ de l’IVAJ

La programació està en marxa des de fa dues setmanes

Vilamarxant ha posat en marxa el programa ‘Jove Oportunitat’ (JOOP) de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i, des de fa dues setmanes 14 joves del municipi, d’entre 16 i 19 anys, estan rebent l’assessorament i la formació de la coach educativa i psicòloga Estefanía Catalán.

Es tracta d’un programa dirigit a xics i xiques que han abandonat els estudis de forma prematura, sense obtenir una titulació o que disposen únicament del graduat en ESO i que, en l’actualitat, no estan ni treballant ni estudiant.

Aquest dimecres, en una de les seues formacions habituals, han rebut la visita de membres de l’equip de govern de l’Ajuntament de Vilamarxant: l’alcalde, Jesús Montesinos; la regidora de Joventut, Silvia García; el regidor de Desenvolupament Local, Eliseo Sanz; i la regidora de Comunicació i Participació Ciutadana, Amparo García.

La visita ha estat motivada per “l’interés del consistori en conéixer de primera mà com se senten els i les joves que estan participant en este programa i que ens transmeten les seues inquietuds i tot allò que estan aprenent”, destacava la regidora Silvia García. Segons ha explicat als ‘Joop’ de Vilamarxant, han apostat pel programa “perquè, després de l’experiència pilot de l’any passat, pensem que es tracta d’una iniciativa que vos ajudarà a crear un projecte de vida, amb metes i la formació adequada per afrontar el vostre futur personal i laboral”.

Per la seua banda, Jesús Montesinos els explicava que la voluntat del consistori “és que els joves del municipi tingueu les majors oportunitats possibles per formar-vos o trobar una oportunitat laboral que estiga d’acord amb els vostres interessos”.

A més, ha destacat que en este programa també s’ajuda a desenvolupar tres factors molt importants de cara a la projecció: l’autoestima, la confiança  i l’esperit de col·laboració i treball en equip. Montesinos també ha volgut incidir en la necessitat de tindre predisposició d’aprendre i de formar-se “ja que això quasi sempre garanteix més oportunitats laborals”.

Evolució del programa

El programa es desenvoluparà durant quatre mesos, en sessions de quatre hores diàries, a l’edifici cultural “la Cisterna”. En estos moments està en la primera fase, en la qual es busca que els i les ‘joops’ creen un cercle proper entre ells i que comencen a conéixer quins són els seus potencials i interessos de cara al futur. Per incidir en estos aspectes, esta setmana participaran en una estada a l’alberg d’Alborache, on faran activitats multiaventura per incrementar la seua confiança individual i com a grup.

Més endavant, el programa desenvoluparà accions més encaminades al desenvolupament curricular i se’ls oferirà l’oportunitat de rebre formació per fer les proves d’accés als cicles formatius i que reprenguen els estudis.

Les sessions constaran de dinàmiques grupals, activitats i entrevistes individuals i excursions per conéixer nous sectors i possibles eixides laborals. També hi haurà xarrades amb professionals acreditats amb els quals podran mantindre converses properes i útils des del punt de vista pràctic.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà